Ali bi mi kdo plačal položnico?
Jaz s plačo ne bi bivala v občinskem stanovanju, kajti občinska so za ljudi z izredno nizkimi dohodki (minimalc, den.pomoč, ipd.) in ne bi bilo fer, da s fakultetno izobrazbo in plačo odvzemam možnost drugim, ki nimajo tolikšen dohodek – čeprav(!) bi po stanovanjskem zakonu oz. zakonu ki predpisuje dodelitev občinskega stanovanja tudi s svojimi prihodki prišla v izbor – torej tudi moja plača ni tako visoka. Sicer pa se vas ne zadeva, kako bi plačevala najemnino, saj ne poznate mojega statusa, jaz pa poznam sistem občinskih najemnin!
Pa povejte koliko znaša vaša občinska najemnina in za koliko kvadratov?
Sicer pa, ni potrebno tega pisati gor, jaz sem samo hotela nekaj drugega povedati, pa ste spregledali koncept – namreč to, da so občinske n. nižje od zasebnih in da je bolje plačati to prvo + najnujnešje položnice kot pa pristati na cesti! Kajti ljudje z nizkimi dohodki, ne bodo zmogli nikoli plačevati najemnin zasebnikov in preživeti. O tem govorim!
Sicer pa draga gospa, ali ste 25 let v istem občinskem stanovanju? Potem ni tako grozno mar ne? In, če je res morebiti vaša občinska najemnina tako draga, zakaj ne greste v drugo stanovanje, manjše, občinsko seveda, ali pa k zasebniku???
V OBČINSKEM SEM ZATO KER IMAM POGODBO ZA NEDOLOČEN ČAS.PA NE NISEM SKOZ V ISTEM STANOVANJU KER SMO PREJ ŽIVELI 6 ČLANOV V 29 M VEIKIM SMO SE PRESELIL.SAJ SO OBLJUBLJAL SUBVENCIJO KJE JE PA ZDEJ.
Lahko OBČINA,prodaja občinska neprofitna stanovanja,
ki so namenjena za soc.šibke ljudi.
ko pa že tako,primankuje stanovanj v našem kraju.
Kam se obrniti v tem primeru,ko občina nima posluha.
Mislim, da lahko, saj je občina lastnica občinskih stanovanj. Le ta so res namenjena za soc. šibkejše ljudi, vendar to ne pomeni, da jih sedaj lastnik ne sme prodajati.
Kam se obrniti, ker hoče občina prodati stanovanje v katerem ste podnajemnik? (predvidevam)
Mislim, da nikamor, in da vam preostano samo to, da poiščite drugo stanovanje (občisnko ali zasebno).
Če pa ima kdo od obiskovalcev tega foruma boljšo idejo ali pa informacije, pa vas lepo vabim k sodelovanju.
Trenutno,sem v zas.najemu.z otroki.
No in ravno to je ko ste napisali,da vi v najemnem občinske stanovanju nebi bivali.
Res je nepošteno,sedaj notri biva družina premižna.
Pred 3 leti sem za to stan.jaz zaprosila pa ga nisem dobila.
Dobili so ga pa oni.kao nepošteno,kajne
Trenutno pa je situacija taka da se bomo morali najverjetneje izseliti.
In kam z 2 šoloobveznima otrokama?
janja1234567890 kako si v taki finančni stiski,če pa z fantom prodajata vsezivo ukvarjata se z prodajo akvariskih in ribniških rib nerazumem kako si sama,poleg tega se voziš z avtom in dostavljaš ribe na relaciji lj mb in vsi izvozi glej jaz sem ti pripravljen pomagat in nakazat kakih sto evrov,oziroma kupim ribniške ribe od tebe za 100 evrov samo obrazloži mi situacijo sprasujem zato ker sem zadnjič bil pri vama tebe sicer ni bilo bil je pa fant ta post je za janja1234567890
..komentarja, da si hčerka želi motor na akumulator. midva oba delava, mož ima solidno plačo, jaz minimalca 400-500€/mesec, nimamo kaj jamrat, plačamo vse položnice, kredit za stanovanje (imava to srečo, da smo na svojem, pač še kar nekaj let bodo krediti, a je vse plačano ob roku), torej preguramo iz meseca v mesec. nismo ogroženi, a upamo da bomo tudi nekoč malo lažje zadihali, a mi na kraj pameti ne pride, da bi razmišljala o nakupu akumulatorskega motorja za otroka! madonca, kupi otroku kolo, skiro, bo punčka imela več koristi od tega. rabljeno dobiš za mali denar. srce me zaboli, ko si ksk otrok želi imeti kolo, barbiko, enkrat je ena babica prosila za dojenčka za svojo vnučko…srce se mi je trgalo ob branju…ne pa motor.
brez zamere, nisem mogla mimo, brez da bi komentirala. vsem želim, da splavate iz težav in mirnejše zadihate. pa morda bi se tu in tam kdo malo ustavil pri večanju števila otročkov, če je družina v krizi. saj so naši angelčki, ampak tudi otroku ni lahko živet v pomanjkanu 🙁
srečno!
Z vsem spoštovanjem ga. Tina iz CSD, tudi jaz z mamo samohranilko živim v občinskem stanovanju, najemnina pa ni bila poravnana že več mesecev.
Zakaj? Ker je z minimalno plačo in nekaj malega zaslužka od mojega študentskega dela nemogoče poravnati vse življenske stroške. In četudi je najemnina glede na običajne cene nizka, je za naju še zmerom previsoka, saj znaša skoraj tretjino najinih dohodkov. Naj ne plačava elektrike in tvegava, da ostaneva brez? Naj nama izklopijo internet, ko pa je študij brez skoraj nemogoč? Naj pozimi ne kupiva mesečnih vozovnic (kar znese skoraj 60 e) in se s kolesom voziva tudi v snegu in dežju in naj ne plačava ogrevanja?
Jezi me, ko uslužbenci CSD ne samo da ostajajo gluhi za socialni dialog, ampak neke predsodke o izkoriščanju socialnih ugodnosti povsem neupravičeno posplošijo na celotno populacijo ogroženih, pri čemer ne pokažejo niti najmanj razumevanja za situacijo, v kateri se je nekdo znašel.
Če ne premorete sočutja, potem si raje poiščite drugo zaposlitev.
Predvidevam, da niste dobili DSP in ste zato jezni na socialo, kajti, če bi gledali s pravega zornega kota, ne bi vseh socialcev metali v isti koš (pa tudi mene, ko poskušam tukaj na forumu pomagati ljudem – kje je gluhi dialog??).
Verjemite, da 99% socialcev ne uživa v svojem delu, pa ne zaradi tega, ker ne bi zmogli sočutja, temveč zato, ker velikokrat ne moraš pomagati ljudem v tej bedi, ko moraš delati kot narekujejo “veljaki” v BMW-jih in si želijo penzije, daljšega odhoda v pokoj ali pa so brez zaposlitve in prejemajo nadomestilo v višini plače še 1 leto, ipd.
Vse te krivice bolijo tudi nas, pa zato ne pljuvamo vse povprek, sploh pa ne na forumu, kjer se še tukaj razdajamo. Pa ne da bi pričakovala hvaležnosti, sploh ne, samo ne maram pa arogance, kot ste vi tukaj.
Lahko bi vam zastavila še par vprašanj, s katerimi bi kasneje dokazala, da ste kar sami malce krivi za svojo bedo, ampak ne bom. Sem nesočutna, ker tako govorim z vami? Mogoče.
Vendar bi prej rekla poštena. Vi pa niste bili ravno fer v svojem pismu.
Želim vam mir v duši – jaz ga imam, pa čeprav včasih ta mir zmoti kakšna krivica s strani strank. Vendar, dejstvo in spoznanje, da poskušamo tudi nekaj narediti za dobro, ne pa samo pričakovati, me pomiri!
janja1234567890 kako si v taki finančni stiski,če pa z fantom prodajata vsezivo ukvarjata se z prodajo akvariskih in ribniških rib nerazumem kako si sama,poleg tega se voziš z avtom in dostavljaš ribe na relaciji lj mb in vsi izvozi glej jaz sem ti pripravljen pomagat in nakazat kakih sto evrov,oziroma kupim ribniške ribe od tebe za 100 evrov samo obrazloži mi situacijo sprasujem zato ker sem zadnjič bil pri vama tebe sicer ni bilo bil je pa fant
obrazložitev:
Ja prodajam določene stvari,ki jih ne rabim in vem da še bodo komu prišle prav in samo zaradi tega ker potrebujemo denar,to kar pa prodajama ribe pa je zgolj hobi in nekaj za sproti je,ni pa prodaja rib to,da bi živel od njih.Bla sem sama z otrokama,ker je šel nazaj domu,ampak ko malo pomisliš da daš toliko skozi,še pač probaš da ti uspe,čeprav je včasih težko.Težko je,sama dobim samo porodniško,ki so mi jo podaljšali zarad otrokovega zdravja in otroške,on pa že 3 mesece ni dobil plače,zato to kar prodajam po internetu je zgolj moja stvar,saj so to moje stvari,ki jih pač ne potrebujem.Ja peljeva jih pa zarad tega na relaciji lj in mb ker rabim denar in v lj jih ne peljem posebaj vedno takrat,če imam z otrokom v ljubljani zdravnika v bolnišnici.Mislim da sem dovolj podrobno razložla.
Glej jaz te cisto razumem da si v finančni stiski tudi jaz sem denarno nadomestilo so mi cisto ukinili meseca decembra in ne zarad moje krivde vzeli so mi se dolžan sem jim vendar k sreci se zdaj stvar odvija ker sem kr na ministrstvo pisal in so jih malo porihtali,kajti brez moje vednosti me je kr nekdo v tujini zaposlil brez mojih podpisev in vsega pa še na avstriskem zavodu so rekli da sem dobil domov pogodbo in da so dobili nazaj podpisano od mene ne sami niso znali resit in sem jih na csdju prosil ter na zavodu vendar nič sedaj sem pa lahko v kontaktu z direktorc direkt prej pa nisem mogel prit dalje kot ddo svetovalke sedaj se bo pa porihtalo ko sem dal ze tozbo proti neznanemu delodajalcu. Će vidva dobita 20 eur od rib in rastlin,ki jih prodajata na dan potem imata dovolj treba je se naucit delat z denarjem in bo lazje nisem nesramne razumem stisko vendar vedi da zal vem koliko sta dobivala v povprecju.Sem pa iz Sl Bistrice kot vidva nevem pa kdaj sta bila vidva narazen,morda smo si ja blizu:) brez zamere ni mi fer sem preposten drugace.
________________________________________________________________________________
moderator:
uporabnik “nimijasno”, bi se podpisal z imenom in priimkom, ko takole obtožuješ. načeloma mi je vseeno kaj in kako pri komu in drugemu, vendar, ne bi rada, da se na forumu socialne pomoči razpreda pajčevina sovražnosti ali kritike; pomagajmo si, kdor lahko, če pa ne moreš, pa ne kritizirajmo no. Bodimo srečni, da smo na boljšem, če pa smo na slabšem, pa ne bodimo nevoščljivi. Tina
________________________________________________________________________________
Ja sem še enkrat prebral svoj post morda je res kruto napisan zato prosim da a se zbrise razjezilo pa me je ker dosti ljudi samo prosi,ne storijo pa nič zase da bi svoj polozaj izboljsali uporabnici Janja se opravičujem in prosim da se moj zadnji post zbriše moti me pri ljudeh ki javkajo medtem pa imaj vsak svoj telefon na naročnino poleg tega močnejso linijo interneta ter vse ostalo kar ni nujno za prezivetje.To je z moje strani vse samo v tem primeru mi pač ni jasno kajti moti me izkoriščanje dobrodelnosti ljudi. Prosim zbrisite zadnji moj post hvala
moderator:
“nimijasno”, ni panike! v današnjem času ni čudno, da nam včasih prekipi, priznam, tudi sama sem včasih razdražena 😉 vendar, se trudimo biti boljši, strpnejši, človeški, socialni in predvsem pozitivno-misleči. Za te, zame, za vse, najbolj pa zarad nas samih. Tina
_________________________________________________________________________________
Sam Tina,tuki gor se oglašajo tudi ljudje,ki ne rabijo stvari…tko,da je kr prav,da kdo
napiše ,da mu ni prav.
Men je ratal slabo,ko sem prebrala,da ena mami ne more kupit motorja na akumulator…ma mislim,pa kje to žvijo
Ni vse tako rožnato kot se zdi!!!!!!Tudi jaz sem se znašla v zelo hudi situaciji.Noseča sem bila prisiljena odit od doma za katerega je moja družina trdila,da bo moje saj sem skrbela za starejšega očeta.Ampak ni se tako izšlo sem se morala na silo odselit noseča brez strehe nad glavo in odit v najemniško stanovanje.Pri porodu sva z otrokom skoraj obe umrle saj sem bila zelo pod velikim stresom.Porodniško sem do januarja prijemala 560 eur imam pa najemnino 250 eur in stroški skupaj 200 eur.Tako ,da mi je od porodniške ostalo skoraj nič za preživetje z otrokom.Ker me v službi več ne potrebujejo sem se prijavila na zavod za zaposlovanje in odala vlogo za denarno nadomestilo.Hec pa je v tem da komaj pogodbo dobiš marca in nakazilo tudi ampak se ne vprašajo kje bom dobila denar za najemnino in za preživetje za Februar?Nimam se na koga obrnit morem se sama znajt mi pa bebica pomeni vse na svetu in rada bi ji nudila vse kaj potrebuje.Lastnico stanovanja ne zanima ali maš ali nimaš moreš plačat kar sem do zdaj vsak mesec tudi plačala takoj ampak za ta mesec ne vem kaj bom naredila?Res ne vem kam naj se obrnem saj pričakovala sem da bom nadomestilo dobila Februarja ne pa Marca!Kaj naj naredim ,kam naj se obrnem?
Glede DN izključno na ZRSZ
Pozdravljeni!
Tudi sma sem se znašla v veliki denarni stiski. Nimam namena prositi ali kaj takega, le moram nekam napisati, ker sem že malo utrujena od tega “boja”. Trenutno sem brezposelna, od zavoda ne dobim nič, ker tudi zaprosila nisem ( sama si kriva boste rekli, vem) sama si plačujem zavarovanje, delam 2 dela na črno za majhen denar, (čeprav je delo zelo strokovno in zahteva določen nivo znanja… nekaterim se za ta denar niti vstati ne bi dalo) da komaj plačam visok kredit za majhno stanovaje. Zelo rada grem h komu na obisk (sem tudi sama zelo gostoljubna), da se malo najem oz na degustacije v trgovini, zelo sem vesela če dobim vzorčke kremic, bolano, ampak vse to mi predstavlja kak evro več( nisem pa zastonjkar)… hodim peš, čeprav imam avto, ugašam luči, perem ponoči, pregledam vse kataloge, da ulovim najboljše akcije, veliko hrane se da tudi nabrati… vendar ostajam urejena z dvignjeno glavo in tudi kavo plačam “ko sem na vrsti” čeprav je kavic zelo malo oz včasih grem raje na kavo in sem potem brez kosila. Skrbim za svoj umski razvoj, največ s knjigami, ker so zastonj, skrbim za svoje telo, zrak in narava sta zastonj… Verjetno mi boste rekli, saj imas avto in stanovaje(+ kredit)eni se tega nimajo, ja imam ga, ker sem trdo garala za to, ampak zdaj ga imam, tudi stanovanje bo nekoč moje… nekdo pa ki je že 25 let v neprofitnem stanovanju, pa nima nič, ampak hvala bogu ker le tako non stop jamra, da nima nič in celo življenje živi od sociale, razlika je v tem, da si eni z denarjem nekaj ustvarijo, drugi pa ne, ker bodo potem na podlagi tega zgubili denarne pomoči…. zdaj boste rekli, da nimaš otrok, res je, si jih zelooo želim, ampak v tem stanju nikakor… tukaj ne bom nadaljevala, ker imam tudi mnenje o tem, o številu otrok… otroci so le največji zaklad. Če sem pa tako brihtna, zakaj potem nimam službe? Se zelo trudim. Npr:bila sem celo na razgovoru za delo v proizvodnji(in še kje) in me niso vzeli, ker so vedeli da bom šla takoj ko bom dobila kaj boljšega, kar kar ustreza mojemu profilu… pa je začaran krog.
Ko tukaj berem o vseh teh neprofitnih stanovanjih 60 kvadratnih m, o denarnih pomočeh cca 580 evr in o vseh pričakovanjih, da mora nekdo drug poskrbeti za tvoje življenje.. mi je kar malo slabo. Ni fer, do tistih, ki so res reveži, ti ponavadi molčijo sklonjenih glav in se zgarajo do konca.
Da ne omenjam debelih ljudi, kadilcev… tudi tukaj se da prišparati, ane???
Še enkrat povem, to sem napisala zgolj zase, ker si v tem boju ne priznam ( kaj šele komu drugemu), da mi gre slabo… pa saj mi ne gre, ane???
lp
Annnna, jaz vam samo želim, da bi bilo čimprej boljše stanje za vas, da vam ne bi bilo treba preživljati tega, kar doživljate danes, nekak razumem, da nočete izkoriščati države…….tudi sama nisem koristila pravi, razen, ko sem iskala job in sem pristala, hja, na sociali kot stranka, tako, da edino DSP za par mescev, ostalo nič. Tudi sama sem delala 3 službe z nižjo izobrazbo, in jih dobila zgolj zato, ker nisem povedala, da imam univerzitetno. Žalostno, ampak tak razsul pri delodajalcih je!
Rada bi vam rekla, da si vsaj malo olajšite življenje, še tisto malo, kar država da, vzemite, kar kmalu bo država dala bore malo!!! Že sedaj, ampak potem bo še slabše.
A veste, večni je ta začaran krog, kdo zares rabi pomoč in kdo izkorišča, kdo se pobere, in kdo se vlači in puza….
…. nekaj pa je: s trdno voljo se da narediti marsikaj bolje za našo dušo! Ne gre takoj, če pa vztrajamo, pa se mora pokazati pozitiven rezultat mar ne?? Bemtiš, da ja:)
Tak, obe sva malček pojamrali, pišite pa še, ko bo para uhajala iz ekonom lonca in bo pritisk že hud 😉
Vse bo še dobro……..ker ste takšna osebnost, ki se ne preda! To sem razbrala, kaj čmo:D
Mene pa zanima, zakaj imate toliko otrok če jih ne morete preživeti? Pa brez zamere.
Jaooooo, uporabnik “zakaj???” – vsak se sam odloča, koliko otrok bo imel navkljub svojem finančnem stanju in kako jih bo preskrbel. Z lastno plačo ali s prosjačenjem.
Jaz osebno, sem trenutno sposobna imeti 1 otroka, ne 2, in v to zadevo potem ne grem. Če bo delodajalec dal boljše pogoje, in ne Bog 😉 bom pa imela več otrok – eno je želja, drugo realnost! Ko želje prekrijejo realnost, je hudo, ko pa realnost želje…. pa???
Se mi ne zdi umestno pametovat, čeprav se načeloma strinjam z vami…vendar, četudi boste izvedeli odgovor o tem, kaj bo to vam pomagalo in kaj revni materi? Nobeni ama nič!
Raje sama preživim 1 otroka, kot da jih imam več, otrok namreč, od zelenčkov v denarnici!
Eni pa se odločijo za drugo pot ……. vsak ima pravico. Kaj pa otroci? Toje pa že druga zgodba!!
Odgovorjam osebi Zakaj???
Imam veliko otrok , pa težko živimo, sem doma , delam na vrtu, mož ima minimalca, imamo svojo hišo, ki bo enkrat dokončno zgrajena, dva stara avtomobila. Pa ne hodim prosjačiti ne na socialno, ne na Karitas, ne na RK.
Imamo za spodobno življenje, in šolanje otrok.
Zakaj imam tooooliko otrok?
Takrat, ko sem jaz rodila toooooliko otrok, sem hodila v službo in ni bil tak problem preskrbeti zase in otroke. Ko pa je začela prihajati kriza, sem za nameček rodila pa še enega otroka.
Zakaj jih imamo ? Mogoče bom na stara leta bolj uživala kot ti.
Forum je zaprt za komentiranje.