Ali bi lahko dali letno poročilo ZDGNS na spletno stran ZDGNS?
Dolgo nazaj sem slišal za to državo: ime ji je bilo UTOPIJA
Nikjer ni demokracije!!
In sama demokracija je nasilje povprečnežev in predvsem podpovprečnežev nad posameznikom.
Pač preglasujejo te.
Si zgolj brojka = številka.
In to je idealna ureditev??
Zame je idealna ureditev:
Sistem kjer vlada spoštovanje, tolerantnost, posluh za bližnjega, prijaznost.
In predvsem sožitje in spoštovanje Matere Zemlje in vsega živega in neživega.
Včiri sem poslušal kako so se socialni partnerji dajali v zvezi z izobraževanjem.
Duha mi je zbodlo, ko je tip na eni strani rekel, da delodajalci hočejo da se jim strošek, ki ga vlagajo v izobraževanje odbije od davka. Zainteresirani je rekel, da se zavedajo, da je v izobraževanju trend privatizacije in da se dostopnost do izobraževanja otrokom iz delavskih družin vedno bolj oddaljuje. Preprosto rečeno, revež lahko o izobraževanju le sanja. Državni zastopnik pa je rekel, da je njim mar le KVALITETA izobraževanja (ne pa dostopnost vsakemu deržavlanu).
Zato si pubeci moji ne domišljajte, kakšna da je situacija in da bo deržava karkoli storila za nas.
Če so ji slišoči otroci figo mar, so ji gluhi še toliko manj.
Pa ti poslušam nek blablabla o demografiji, staranju prebivalstva….
Ploz na ploz.
Interes (posameznega)deržavlana je ti deržavi zadnja briga. Figo ji je mar.
In zato je še desetkrat huje, da je še med gluhimi in na zvezi tak stajne. In situacija se zaostruje.
Pač, životarte od podpore, kregarije in fovšije.
Predlagam, da se še naprej rukamo med sabo, da nas bodo laže “peljali vse skupaj scat”.
Ko otroke.
Sam vedno gledam vsebinsko ( aje res al ni, in kaj to pomeni).
Ostali pač gledate kdo je to reku. Vsebina ni bistvena. Tud če je res nas figo briga zato ker je on povedal.
Drugi pa itak šutijo in lakajsko kimajo. Da še nim mal kapne.
Slabo nam je, šer slabše nam bo.
So ukradli invalidske delavnice…….in nadaljevalo se bo.
Kar prav vam je da je tako.
veselo se kregajte naprej.
In kdor ma dnar naj gre v počitniške kapacitete zveze.
Sam od miloščine in usmiljenja v tem vašem “mišmaš svetu” ne želim živet.
Lone rider.
Čuško kasniš 20 let, v Evropi ne opstajajo Zavodi za gluhe(to je segregacija in stigmatizacija).Opstajajo PRILAGOJENI PROGRAMI ZA GLUHE OTROKE.Ti programi se izvajajo v rednih šolah potprti z mobilno službo ali v specializirani odelkih v rednih šolah.Moj Čuško tebe je hitri vlak povozil.Predlagam da slišeči sekretar ZDGNS A.R. organizira javni protest.Lp