algea
Pozdravljeni,
sicer sem enkrat že zastavila vprašanje, pa ste ga verjetno spregledali;
zanima me namreč ali so alge res varne za jemanje, tudi če imajo certifikat, saj radioaktivnosti/ zadnji dogodki na Japonskem/ pa menda ne merijo? V lekarni mi je sama g. magistra rekla, da ona ne bi jedla, ker kljub temu da naj bi bile certificirane, nikoli ne veš, kaj dobiš še v paketu. Kaj pa vi menite?
Alge sem jemala skoraj dve leti, zdaj pa me je tole malce zmedlo. Je to res lahko kar tako in v veri, da poješ nekaj dobrega za svoje zdravje, si lahko le še bolj škoduješ…
Hvala za odgovor!
Spoštovani!
Vašega sporočila nikakor nisem spregledal. Osebno me omenjena področje kakovosti prehranskih dopolnil izjemno zanima, zato je to tudi eno izmed področji, na katerem se bolj intenzivno ukvarjam v zadnjem času. Se vam pa opravičujem za nekoliko pozen odgovor, saj sem si želel to področje temeljiteje raziskati.
Torej ni res, da morebitne radioaktivnosti proizvajalci ne preverjajo. V primeru potencialne nevarnosti so omenjeni izdelki testirani na radioaktivnost – z gotovostjo vam to lahko zatrdim za izdelka: Chlorella, Lekarna Ljubljana in Algea.
Z gotovostjo pa vam lahko tudi zatrdim, da zaenkrat v Sloveniji po jedrski katastrofi še ni bilo nove dobave vhodne surovine, tako da sta omenjena izdelka, kar se tiče potencialne radioaktivnosti, neoporečna.
Lep pozdrav,