Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo alernativno zdravljenje kot pomoč pri hipotirozi

alernativno zdravljenje kot pomoč pri hipotirozi

lep pozdrav!

že približno 10 let jemljem euthyrox 50. pri prvi nosečnosti so mi le to zvišali na 75 mikrogramov tri dni v tednu. kar je ostalo tudi po nosečnosti. ker ne bi rada da bi se odmerki zdravil večati zaradi naslednje nsečnosti sem začela razmišljati če bi si lahko pomagala uravnavati ščitniški hormon skupaj z alternativo. zasledila sem da nekateri uspešno nižajo vnos tablet z oljem 80, ali korenom maca. celo hrana naj bi vplivala na pravilno delovanje. kako pa homeopatija? ker pa bi rada dobila še več mnenj in izkušenj s tem bi prosila vsakega ki si pomaga z alternativo za nasvet.
hvala za vašo pomoč

urska

Upam, da se kdo oglasi, a v društvu praktično nimamo primera ki bi se ozdravil ali si bistveno izboljšal hipotirozo z altrernativo.Bolj smo na tekočem kako si jo ne smeš poslabšati :))

Variant je kar nekaj, sama še največ stavim na točno določeno prehrano, pa ni žal nikogar, ki bi jo komkretno napisal na forum ! A pozitivnega končnega rezultata ne poznam – nihče se še ni javil.
Bi bili tudi v društvu srečni, ko bi končno nekdo napisal – evo me, uspelo mi je. In seveda tudi kako mu je uspelo.
Koren Maca – dekleta pravijo da imajo dosti več energioje, lažje živijo, nobena pa si ni še znižala doze zaradi tega.. Tudo za olje 80 mislim da je nekaj takegfa. ne vem – ušam, da se katera javio s kakimi rezultati – takšnimi ali drugačnimi.
Alternativa pri ščitnici ni neka uspešna reč – zato o tem vemo zelo malo ali nič.

Morda povprašaj našo Rožo – ona še največ ve o tem. Njeno številko najdeš na prijavnici za naše društvo – na internetni strani.

ampak – večja količina tablet ni škodljiva, če ti je to edini razlog. Veliko nas brez težav živi z dosti večjimi količinami ščitničnih tabletk.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Pozdrav.
hvala za hiter odgovor.
v bistvu ni mišljeno da bi si pozdravila ščitnico ampak bolk to da bi ji pomagala da med nosečnostjo ne gre na slabše.
Tudi s pomočjo prehrane sem zasledila da si lahko pomagaš. A je znano kateri hrani je dobro se odpovedat? Zasledila sem da so mikroalge ok,af pa celo laneno,konopljino,svetlinoho olje. A je kaj na tem da vsak dan piješ ribje olje?

Lp
Urska

Ja, serm e tudi razumela tako, ampak če pomaga, potem an dolgi rok morda tudi ozdravi..

Kakorkoli, najbolje da vprašaš Rožo, ona ve ogromno o tem.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Pozdrav.
ja stanje ščitniških hormonov se je že poslabšalo,čeprav sem šele v 6 tednu nosečnosti. TSH je 8,95. T3 in t4 sta ok. Še ped pregledom pri tirologu sva se z zdravnico odločili da dvignem na 75 saj so sedaj prazniki in me že malo skrbi zaradi nosečnosti. Mislim pa da bom poskustla z oljem 80. Škodit ne more:)
Lepe praznike

VEM, da sem tule že pisala odgovor, sedaj pa ga ne vidim več… Izginil je in to ni prvič…. ?? Upam, da si ga prebrala že pred prezniki.
Napisala sem, da nisem vedela, da si ŽE noseča, ker to ni bilo razvidno iz tvojih začetnih tekstov in da se v nosečnosti jaz ne bi hecala z nobeno alternativo itd ampak bi strogo sledila zdravnikom in količini hormonov v krvi.Tablete otroku ne škodijo, če so v pravilni količini,. Za olje pa ne vem -. morda tudi ne, morda pa kaj vzpodbudi tudi pri otroku…. ne vem.
Nosečnost je stanje, ko ni časa za eksperimente – po moje.
Veliko ščitničnih bolnic je zdravo in srečno donosilo svoje otroke z jemanjem ščitničnih tabletk :))n Malo pobrskaj po temle forumu in v naši klepetalnici..

najboljmodreoci – jaz imam Hashimoto, pa so mi odsvetovali maco in alge, ker oboje vsebuje preveč joda in premočno deluje na imunski sistem (v smislu spodbujanja – pač če spodbuja delovanje imunskega sistema, spodbuja tudi avtoimunski odziv); ravno tako so mi odsvetovali pripravke iz ameriškega slamnika in večino prehranskih dodatkov… res da je hashimoto zelo specifičen, ampak pomoje kaže upoštevat napotke oz. bit previden z dodatki.

Ščitnica zboli zaradi pomanjkanja joda v hrani. V zadnjih 50 letih je statistično ugotovljeno padel nivo joda v hrani za 50 %, ker je prst izčrpana.
Meni je v mladosti ščitnica delala preveč, pa tega ni nihče ugotovil. Z leti pa je začela delati premalo. Pred nekaj leti pa so ugotovili, da imam hashimoto. V moji družini nimam samo jaz problemov zaradi tega. In iščeš poti in odgovore.
Odločila sem se, da se poskusim pozdraviti. Pred nekaj meseci sem imela hudo reakcijo na Eltroxin. Sem mislila, da je z menoj konec. Potem pa sem si rekla: bo kar bo. Stran s tabletami.
Telo skladišči jod v ščitnici, prsih in jajčnikih pri ženskah in v modih pri moških. Če joda primanjkuje smo nagnjeni k avtoimunim obolenjem, zato tudi tako strahoten porast rakastih obolenj.
Da se izpraznjene telesne rezerve joda obnovijo traja tri mesece.
Jodirana sol ni v redu, če bi bila, potem ne bi bilo mogoče, da ima človek, ki jo uživa, zalogo joda v telesu nula. Uživajte naravno, nejodirano morsko sol.
Začela sem si kuhati juho iz petih zelenjav, Vedno sem dodala še ajdo ali pa proso, Vsak dan skozi tri zimske mesece sem po hrani vzela še žlico ribjega olja. Naši starši so bili kar dobro ozaveščeni. Nisem še pozabila, kako je mama strašila s tisti žlico ribjega olja, brrr. Danes ga uživam brez problema. In seveda morske ribe.
Naravnega joda ne morete predozirati, saj ga telo samo izloči. Ali ste že slišali, da se je kakšen Dalmatinec predoziral z ribami???? Pripravljati sem si začela še sadno-zelenjavne goste sokove.
Naslednji nujen korak k zdravju:
V naši družini smo iz prehrane črtali gluten, ki povzroča avtoimuna obolenja in vam uničuje črevesno floro. Tukaj težko vse napišem. Preberite si knjigo o celiakiji, pa boste marsikaj razumeli. Vse je povezano.
Med avtoimuna obolenja spada sladkorna, pa rak, artritis, hashimoto,…..
Tudi mleko smo morali nehati uživati, gluten poškoduje floro tankega črevesa in uniči encim laktazo za presnovo mlečnega sladkorja laktoze. In tako fašeš še laktozno intoleranco, kar povzroči cel kup problemov.
Pomembno je, da jemo hrano, ki so jo uživali naši predniki: ajda in proso, pa vse ostalo kar ne vsebuje glutena.

Prosim pozabite na sojo, izogibajte se je, tudi v sledovih in vse industrijsko pridelane hrane čim manj.

Sedaj sem že 11 mesecev brez tablet, moja koža se je pozdravila, bolše vidim, spomin se je popravil, stara sem 65 let .Artritis se je umiril. Pomladila sem se, počutim se odlično. Tudi moja družina je ugotovila, da delam prav in mi sledijo. Hvaležni so mi, da jim pomagam opirati oči.

Pozabite na razno razne dodatke. Poizkušajte jesti čimbolj naravno hrano in veliko zelenjave. Privoščite si dovolj počitka, gibanja na svežem zraku in sonca.
Opazujmo svoje telo in se učimo na izkušnjah.
Zapomnite si, da ima telo izredno sposobnost obnavljanja, če mu le damo to priložnost.

Spoštovana gospa Marjetica-Viktorija, prepoznavam v vašem opisu svojim slična simptome, ki jih navajate. Zahvaljujem se vam, da ste delili svojo izkušnjo na forumu. Seveda, kot ste sami zapisali, vsega niti ne morete napisati tu gor na forum. Če vam ni odveč in če imate kdaj kakšno minuto časa, a ste pripravljeni svetovati po svojih izkušnjah še na bolj oseben način? Lepo prosim, bom zelo vesela vsakega dodatnega napotka [email protected]
Z lepimi pozdravi

Lepo je prebrati, da se je nekdo na naravni način “spravil k sebi”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close