Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alerija – prosim pomoč

Alerija – prosim pomoč

Dobila sem alergijo. Po trebuhu, vratu in še kje sem dobila nekaj izpuščajev, ki srbijo, so rdečkaste barve in vidni kot bi se luščili ko se praskam izgleda kot suha koža.
Sumim da bi bilo lahko sonce ali pa solarij, ki ga obiskujem. Vendar do zdaj nobeno leto nisem imela nobenih težav.
Mi morda lahko kaj priporočate?
Še posebaj neprijetno mi je, ker naslednji teden odhajam na morje. ne vem kaj naj storim in kaj naj vzamem, da tole omilim, se zaščitim?

V lekarni sem dobila kalcijeve tablete, tablete Flonidan S in Kamagel.

Morda kakšen predlog kaj lahko še uporabljam? Kaj in kako na morju?

V solarij grem vsako leto pred morjem, ker sem izrazito svetlo polta in me potem brez solarij barve hitro opeče.

Hvala že vnaprej za kakršno koli pomoč.

Nova alergija se ti lahko pojavi kadar koli, čisto z jasnega. To je žal značilno za naše čase.
Dali so ti itak že vse, kar lahko dobiš brez recepta. Verjetno bo v par dneh izginilo samo od sebe. Če ne bo bolje, bo pač treba k zdravniku.

Če imaš morda t. i. alergijo na sonce oz. vročino, se bo skoraj gotovo ponovilo na morju. Jaz sem po par dneh vročega vremena dobila drobne rdeče izpuščaje po dekolteju, ramah in hrbtu, nekaj tudi po trebuhu – vendar se ni luščilo kot suha koža. Pomagal mi je šele odhod iz vročih krajev. Poslabšanje lahko preprečiš tako, da se izogibaš vsem situacijam, ko bi ti bilo vroče. Bodi čimveč v senci oz. imej vsaj oblečene obolele predele, pogosto zmakanje in tuširanje tudi dobro dene, vendar ne pacaj s kremami, ker to bolj škodi kot koristi. In pridno papcaj kalcij.
Pa še to: mene so v solariju opozorili, da je velika verjetnost, da se v solariju ponovi ta zadeva, če sem jo že kdaj imela, nekaterim pa celo nanovo nastane (zlasti če veliko šopajo) – tako da te bomo morda sprejeli v klub.
Želim ti Uživanje na morju in da te zoprne pike res ne bi zamorile (da je kaj drugega, ki bo do takrat brez sledu minilo).

Nimam drognih pikic ampak malo večje izpuščaje. Srbijo, ne luščijo se vendar so videti kot suha koža najbrž zaradi praskanja. Ne srbijo pa vsi. Sumim tudi da gre za jagode. jedla sem jih namreč v torek zjutraj in sem zvečer dobila nekaj novih zraven. Sklepam da lahko reakcija na to traja par dni.
Mažem se sedaj s lamisil gelom, ki naj bi pomagal da bi izpuščaji izginili.

Pa tolk so doooobre… tudi jaz ne smem jagod :(((

Dobra novica: jagod se lažje vzdržiš kot morja, kar veselo na plažo, juhuuu!

New Report

Close