Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergije na cvetni prah sezona 2017..

Alergije na cvetni prah sezona 2017..

Pozdravljeni,

zanima me, ali ima že kdo od vas simptome alergije na cvetni prah. Sama imam alergijo in se mi zadnji teden, kar je lepo vreme zdi, da imam težave.. draži me v grlu, na nebu imam male rdeče pikice, iz grla mi gre sluz.. skratka neke rahle težave čutim.

Še kdo?

imela, grozno teklo iz nosa in oči ter imela kepo pri požiranju. Sem že napisala, da sem s smolo industrijske konoplje rešila problem. jemala sem claritine, sedaj sem brez tablet. Bila sem alergična tudi na hišni prah.

obstajajo tudi lepši izrazi:-(

kdaj ti je pa le-ta začela smrdet?
jaz se bližam devetdesetim, pa mi še vedno diši…

Ja, letos že prej kot ostala leta. In težave tudi hujše od tvojih, skratka že čisto “prava” alergija.

Jaz imam letos za zdaj še mir. Ti, Pitra, se pa spelji s to svojo smolo.


Nikamor se ne bom speljala zaradi takih žaljivih osebkov, kot si pisateljica tega odgovora. Jaz le povem kaj pomaga, kdor hoče pač proba, kdor noče pa golta tablete.

Da te ni sram, da tle zavajas ljudi s to tvojo konopljo. Baraba, da te ni sram. Vtakni si to nekam!

Jst imam astmo in alergije ze 20 let in jemljem zdravila in sem hvalezen za njih. Z njimi sem cisto normalen. Jemljem antihistaminik Aerius, za nos sprej Nasonex. Tezav vec ni. Edino ena sezona je bila huda, ko je bilo veliko ambrozije. Takrat sem dobil Medrol za nekaj dni, stranskih ucinkov nikoli ni bilo nobenih. Hvalezen sem, da imam dobrega pulmologa 🙂

Aha, meni pa bolj butne na kožo. Me srbi, peče in dobim fleke, izpuščaje.
Mi tudi teče iz oči in nosa, kiham, ampak bolj mi je moteče to z kožo.
Sedaj cveti jelša, leska, ko bo to mimo, bo tudi teh težav konec ;). Yes!
Pa pomlad mi je najljubši čas, ko se rada potepam naokoli.. hehe, vsa flekasta po faci in objokana ;)))).

Par let imela kar naenkrat alergije, da sem jemala zdravila, tist kar dobiš brez recepta, pa nisem jemala vedno. Po nekaj letih so alergije iz neznanih razlogov izginile popolnoma. Pa res ne vem kako in kaj, sam vem da sem vedno božala mačke, živali in vse mogoče, kljub alergijam in mogoče da postaneš odporen. Sem si skor spraskala oči, ker res je grozno to.

Alergije so taka hecna stvar. Jaz imam seneni nahod in tudi nimam vsako leto.

Ja se strinjam, vcasih alergije lahko izginejo in se potem spet pojavijo.
Aerius in Cezera sta super zdravili, dejansko brez stranskih ucinkov. Pomagata pa zelo, oziroma ni nobenih znakov alergij vec. Letos pa sem presla na lokalni steroid za nos Mommox in je se bols. Nobenega srbenja vec, nobenega kihanja in uporabim samo enkrat tedensko. Super zadevca. Je pa na recept.

Povej mi, kaj jemlješ proti astmi? So simptomi astme hud, suh kašelj, ki ti ne pusti dihati in ti v prsih piska? Tudi sama imam težave z alergijami in s koprivnico. Zadnje čase se mi je pridružil še suh kašelj, ki me najbolj muči zvečer in ponoči. Včeraj sem bila npr. popoldan na vrtu, čistila sem plevel, ko sem prišla v hišo, sem mislila, da me bo zadušilo. Hvala za informacije.
Ja, tudi jaz pijem aerius in občasno Medrol. Lp.

Kaj po Aeriusu niste nič utrujeni, zaspani?
Jaz sem ko cunja…komaj funkcioniram od utrujenosti….meni pa pomaga pri alergiji, to pa ja…

Boza!

Kot prvo nikoli ne smes kot astmatik sama cistit brez filtriranih mask plesni. Kot drugo, ce ti plesen dela tako hude tezave, je najprej potrebno izkljuciti bronhopulmonarno aspergilozo. To naredijo na Golniku. Ce je astma huda, jo najprej zdravis s kombiniranimi zdravili. To so Seretide, Symbicort, Spiromax, Relvar. Nato se preide na navadne inhalatorje, to so Flixotide, Asmanex, Pulmucort, Alvesco. In seveda Ventolin po potrebi. Cilj terapije je, da Ventolin vec ne bo potreben. Ob zelo hudi stanjih se za nekaj dni uporabi Medrol. Drugace ne. Potrebno pa je tudi zdraviti alergije, to delamo z antihistaminiki, daselta, aerius, cezera itd. Ce so tezave samo z nosom, lahko samo nosni steroid. Ko je astma zelo fobro nadzorovana n ni tezav, se lahko poskusi terapijo cisto ukiniti, vendar ponavadi se potem pojavijo tezave nazaj.

Hvala za odgovor! Zaenkrat astme še nimam diagnosticirane, samo sumim, da jo imam. Od zdravil (antihistaminikov) jemljem samo telfast oz. aerius, Medrol imam za primere, ko se mi pojavijo tudi edemi. Včeraj zvečer sem vzela Medrol, ker sem mislila, da me bo zadušilo , ali pa bi morala iti na urgenco.

Naceloma je pravilno, da ste vzeli Medrol. Boljse to kot pa tvegati status astmaticus, ki se lahko konca s smrtjo. Vendar ni pa to pravi nacin. Poleg tega medrol pomaga sele cez dve uri, vi pa rabite nekaj takoj. Za take primere vendarle uporabite Berodual ali Ventolin. To vam lahko ordpise osebni zdravnik. Medrol naj bo res izjema ob hudih poslbsanjih astme, ob prehladih, gripi itd. Torej najprej res morate k pulmologu, da uvedeta preprecevalno terapijo in plan kako ravnati ob hudih poslabsanjih. Treba je narediti kozne teste za alergoje, tudi za plesni. To se naredi zelo hitro. Pred testiranjem ne smete jemati antihistaminikov dva tedna. Nato pa sledi terapija. Inhalacijski kortikosteroidi so iredno ucinkoviti in stranskih ucinkov skorajda ni. Ker so to izredno majhni odmerki. Recimo, ce se razjezite, boste imeli v krvi veliko vec steroidov kot od teh pumpic. Medrol je pa druga stvar. S tem pa se ne igramo. Ne pozabite, da lahko pri uporabi Medrola, ce traja vec kot teden dni pride do odpovedi nadledvicnih zlez. Zato s tem zelo previdno.

Povej mi, kaj jemlješ proti astmi? So simptomi astme hud, suh kašelj, ki ti ne pusti dihati in ti v prsih piska? Tudi sama imam težave z alergijami in s koprivnico. Zadnje čase se mi je pridružil še suh kašelj, ki me najbolj muči zvečer in ponoči. Včeraj sem bila npr. popoldan na vrtu, čistila sem plevel, ko sem prišla v hišo, sem mislila, da me bo zadušilo. Hvala za informacije.
Ja, tudi jaz pijem aerius in občasno Medrol. Lp.[/quote]
Ja zakaj pa je treba v sezoni cvetenja biti ves dan na vrtu in puliti plevel? Je to bolj pomembno od lastnega zdravja? Če veste, da imate alergijo, zakaj se po nepotrebnem zadržujete zunaj?

Jaz samo da grem ven in preden pridem do službe, me zadane. Nimam astme, samo alergijo na cvetni prah. Če vi sumite (še) na astmo, je takšno početje res nespametno in nevarno. Pa ni nobenega izgovora, da mora biti plevel odstranjen ali karkoli drugega.

Težave s kašljem sem imela ob hujši alergiji, isto zvečer in ponoči. Sem vzela tableto in je bilo bolje, sier niti spati ne bi mogla.

Hitro k zdravniku, da vidite, kako naprej.

Brat jemlje Aerius ki pomaga točno nič. Res, da bi moral začeti že v začetku februarja, on pa je čakal z odhodom do zdravnika in recept ko se je sezona že začela. Zunaj hodi z masko, sicer bi se od kihanja zadušil, na momente ga matrajo oči.

Zakaj je treba biti zunaj? Nekateri živijo na kmetiji, imajo delo zunaj, nekater imamo pse…

Pred leti se je dalo dobiti sprej Nasya. Ki je ustvaril film na nosni sluznici in tako dobre 4 ure preprečeval kihanje. Uspešno. A se da dobiti kak ekivalent temu? Tista štupa Nasasleze, je neučinkovita.

Meni se pa pojavlja že leta, odkar pomnim, da mi nos curlja…sedaj, proti 30 letom, pa se je malo stopnjevalo, kar ni fajn, ker dosti časa preživim zunaj. Tako, da bom očitno morala najti zdravnika. Me pa zanima, če ima kdo sploh izkušnjo koliko učinkoviti so ti testi, dokler nimaš res hude alergije?

New Report

Close