Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Alergije

Alergije

Pozdravljeni,

pišem v obupu in upam, da mi boste svetovali. Zadnja tri leta se mi po rokah ali bolje rečeno po zgornji strani dlani pojavljajo močne alergije. Testirana še nisem bila na kaj, ker sma te kožne reakcije najprej poskusili reševati z mojo osebno zdravnico, ko sva obupali pa sem bila naročena pri dermatologu. Po skoraj polletnem čakanju sem prišla na vrsto, vendar bi se morala naročiti na testiranje, pa sem zanosila in mi je ginekolog odsvetoval tovrstne eksperimente. Ves čas v nosečnosti so se mi te kožne reakcije pojavljale, vendar sem se izogibala vsem detergentom in pralnim sredstvom. Zdaj sem rodila in vse skupaj je preraslo meje normalnega. Po rokah imam takšne alergije, da mi je nerodno kjerkoli roke dati na plano. To, da gre za kontaktni dermatitis je jasno, vendar ne vem s čim naj se ga lotim. Mpj problem je toliko večji ker dojim in tega res nočem prekiniti. Zaradi tega me je strah uporabiti katerokoli kremico (v mislih imam kreme kot so elidel, diprosine, kuterid, itd), do zdaj sem poskusila z kamagelom in bepantenom. Učinek je bil ničen! prosim svetujte mi kaj naj naredim.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.

Pozdrav!

Menim, da je še nekaj drugih možžnosti kot samo kontaktna alergija, pa vendar!

Za izključitev kontaktne alergije je postopek enostaven: ničesar ampak res ničesar ne delati z odprtimi rokami 3 tedne: zaščita z bombažno rakavico, preko nje lateks rokavica- tudi pri delu z vodo, umivanju….
Če spremembe izginejo je kontaktna alergija, če ne , potem to ni!

Seveda veliko pove testiranje.

Več pa vam težko pomagam na daljavo!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close