Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Alergije

Alergije

Alergična sem na jajca in svinjino, v zadnjem času pa se bojm, da tudi že na čokolado. V družini je mami hud alergik, ki ima cel spisek zadev na katerej e alergična. Zdravniki so rekli, da obstaja velika možnost, da je todedno. Zadnjih 5 let opažam alergičnost na svinjino in jajca, pol leta pa tudi že na čokolado. Če kaj od tega zaužijem, se mi v teku dneva pojavijo srbeči izpuščaji ter srbeča koža na obrazu, vratu in dekolteju ter občasno povsem trupu (od pasu navzgor). To me zelo srbi, čepraskam, se dolgo ne zaceli, tako, da se te hrane enostavno ogibam. Včasih pa je želja tako močna, da se ne morem zadržati, potem pa so problemi spet tu.
Alergična sem tudi na maskare za trepalnice, tako, da lahko uporabljam le hiperalergično znamke Rubinstein. Občasno (morda kadar sem pod hudim stresom?) se mi pojavi počrnela koža pod zlatimi prstani.
Imate kak nasvet zame?

Spoštovana Saša!

Prav bi bilo, da se ob pojavu sprememb na koži zglasite pri zdravniku, ki jih bo ovrednotil in se na podlagi pregleda odločil, za kakšno vrsto morebitne preobčutljivosti bi lahko šlo. Preobčutljivost na maskare in zlate prstane je po vsej verjetnosti povsem drugega tipa kot tista, ki se kaže v obliki srbečih izpuščajev po obrazu in trupu.
Vsekakor bo moral obstoj preobčutljivosti ugotoviti zdravnik. Do takrat je to le domneva in prav lahko bi šlo tudi za kaj drugega.

New Report

Close