ALERGIJA,NAHOD ALI KAJ DRUGEGA?
Lepo pozdravljeni!
Pred dvemi meseci sem staknila virozo in obležala 7 dni v postelji z vročino 38 stopinj C, katera mi je padla šele po 5 dneh. Od takrat naprej mi še vedno teče iz nosa, izkašljujem zelen oz. rumen izpljunek oz. sluz, imam zamašen nos in ušesa. Ker sem v zadnjih dveh letih po vsej vertjetnosti imela nahod oz. alergijo zmeraj v istem času to se pravi konec meseca avgusta, sklepam da sem alergična na določene trave, ki pač cvetijo v tem mesecu.
Ker pa tale nahod oz. alergija traja že kar 2 meseca, in sem povsem izčrpana in “naveličana” polnega nosu, ušes in izpljunkov, me skrbi ali je to normalno pri takih alergijah ali je kaj drugega.
Ko sem šla nazaj na kontrolo k moji zdravnici in sem ji opisala navedene težave, mi je rekla da gre verjetno za alegijo in mi predpisala claritine tablete, katere pa mi vsaj meni se tako zdi ne olajšajo te moje nadloge.
Ali ima še kdo podobne težave pri alergijah, ali mi svetujete, da grem na teste?
Za vaše odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lea
Soštovani!
Res je da začnejo v agustu cveteti pleveli, ambriozija in občasno trava.
Pri vsem tem kar ste pa navedli gre pa za gnojnoi vnetje sinusov in nosu, ki pa se lahko vleče. Priporočam vam, da se z dravnikom pogovorite o tem, da vam da antibiotik, če je nos ga s kapljicami kot so Operil odrite in izpirajte nos s fiziološko raztopino namanj 3 krat na dan 4 tedne.
Lep pozdrav.