Alergija – testiranje
Pozdravljeni!
Zanima, me kako zgleda testiranje pri 3-letnikih. Našemu namreč že precej časa teče iz nosu, ves čas ga nos srbi in mane si oči. Ker imam jaz alergijo na cvetni prah, mož pa bronhialno astmo, smo danes dobili še napotnico za tamalega. Zdravnica je rekla, da se pri tako malem lahko še prepreči, da se ne razvije v astmo. Vaše izkušnje?
Ali tudi tamalčkom delajo kožne teste s piki? pri mni je bilo namreč to kar grozno.
Hvala, Ajs
Ja, to sem hotela reči, da samo špikanje nič ne boli, zoprna pa je lahko reakcija. Tudi naši mali se je naredil precejšen mehur tam, kjer so testirali arašide, in ji je šlo strašno na živce tisto čakanje, pa nisem ji pustila praskati. Prav nama je prišlo, da se še vedno doji, in se je tako malo zamotila, potem pa ji je sestra namazala mehur s Fenistilom (se mi zdi), dala čez gazico, pa je bilo v redu.
Kožno testiranje nikakor ni prijetno, sploh pa ne če so rezultati pozitivni (flekci močno srbijo in nikakor ni prijetno čakati 15 min) in če se testira več alergenov hkrati.
Moji hčerki ne delajo kožnih testiranj ampak vedno prosim za krvno preiskavo – manj boleče pa še več alergenov lahko testirajo, res pa rezultati trajajo 3 tedne.
lp, Tjaša