alergija pri psu
Imam 9 let starega shitzuja,baje ima alergijo.Vsako leto septembra se prične praskati, tako da si zguli vso dlako.Najbolj jo srbi po obeh straneh reber.Poiskusili smo že z raznimi dijetami.Dobivala je tablete,ki pa so ji zelo malo pomagali,zdi se mi da Medrol(veterinar mi ni izdal katere).Ker pa je Medrol precej škodljiv, negov učinek pa minimalen, jih ji ne želim več dajati.Kaj je vzrok alergiji ne moremo ugotoviti.Ali ima kdo kakšen nasvet?Hvala.
ravno danes smo bili z našim na kliniki zaradi alergije.naš ima alergijo na vse plesni,zato zdajle ko je čas za jutranjo meglo in vlago smo spet na tabletih – na medrolu.našemu pomaga ker je hudo samo spomladi in jeseni.dali smo ga na testiranje .gospa doktor na kliniki v Ljubljani nam je spisala dieto kjer smo izločali določeno vrsto hrane in jo postopno dodajali,tako da smo ugotovili tudi alergijo na piščanca.strogo se držimo njenih navodil in stanje se izboljšuje.
zato bi vam jaz svetovala testiranje in da se potem tega tudi držite.je pa še varianta da ga daste na injekcije,kar so tudi nam povedali če se stanje nebi izboljšalo.vsekakor pa je najprej treba ugotoviti za kakšno alergijo gre.če pa vam kaj pomaga vam lahko povem,da smo en teden jedli samo zajca in riž,potem pa sem začela počasi dodajati teden za tednom drugo vrsto hrane,dokler nismo ugotovili katera hrana mu povzroča alergijo.lahko pa da je vaš kužek bolan zaradi vlage , če se mu to dogaja vedno jeseni? jaz bi ga vsekakor testirala,pa srečno.
Mi smo našega maltežana hranili s Forza10. Vse težave so izginile. Nikoli več se ni zgodilo, da bi bile težave.
Se pa žal dobi samo v tujini, ampak je vredno poiskusiti.
Po vsem denarju za teste, tablete in ne vem kaj še vse je bilo dovolj izločit meso in nekatere alergene. Hrana kot je hils ipd. na kateri piše, da je iz ribe pa vsebuje kostno moko in tudi meso…skupaj z vsemi alergeni.
Najlepša hvala za odgovore, zelo ste se potrudili.
Moja prijateljica je tudi peljala psa na testiranje pravi da je to za psa precej hudo in da ji niso odkrili alergena.Ali je to res?(Nebi je rada preveč mučila še posebej če nebi nič pomagalo),ali zgledajo ti testi podobno kot pri ljudeh?
Z izločanjem hrane smo tudi že poiskusili pa ni šlo.
Zdi se mi,da ji takrat ko ima to alergijo, izloča iz kože nekakšno maščobo ki precej smrdi, urin pa ima zelo koncentriran, teman,gost in tudi smrdeč.Ali ste opazili kaj podobnega tudi pri vašem?Bojim se da ima takrat tudi kakšne težave z ledvicami.Medrol smo ji dajali že 3x,tisto injekcijo pa je tudi že dobila,po njej(se mi zdi) se je takoj nehala praskat,za par dni.
Ko smo na dopustu kampiramo, pes je ves čas v travi in v blatu itd., saj si predstavljate kako izgleda dogodlaki pes, pa čeprav ostrižen po zadnji modi.Praska se pa ne.Ali je to popočitniška depresija?(Malo smeha ne škodi)
LP
Ne, psu ni nič zelo hudega. Dobi pomirjevalo, pobrijejo mu dlako naenem delu telesa, da se lahko odčita rezultate, pa mal bo pikasto dete od flumastra s katerim si označijo kam so pikali v kožo. Kuža ne čuti tega, ker je na pomirjevalih, ko končajo, pa ga zbudijo… Samo nekaj časa bo malo smešen, ker bo na enem koncu pobrit…
Welcome to the club
Tudi jaz imam Shi-tzuja ,ki se neprestalno prsaka in praska in praska
zsaj smo na dieti le piščanca dobi, pa brikete(od eukanube za občutljive pse),zaenkrat ni nič boljše
in evo ravno danes sem po 14 dneh spet bila na injekciji proti praskanju
zdaj bo nekaj dni boljše potem pa spet jovo na novo