Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija – pralni praški

alergija – pralni praški

MajaKezora 1, zate, ki iščeš sredstvo proti madežem, je zelo učinkovito milo za madeže od Soneta, stane okrog 1,70 eur, na voljo tudi v spletni trgovini http://www.ekolife.si, jaz sem z njim iz belih hlač spravila dol “šmer od kolesa” , res, da sem ful drgnila, ampak je šlo.

E-živa!
Katere krogle pa imaš, da si tako zelo razočarana nad njimi, jaz sem z mojimi res zadovoljna. Kar se malega tiče, razen madežev oprano, mehko! Za naju pa perem z eno četrino praška+kugle!Če so pa to samo oblačila za preprati, potem pa tudi brez,sicer pa, vsak ima pravico do svojega mnenja!
TjaMart!
Tudi to sem preizkusila, pa razni sokovi, korenčki itd. sploh ne gre dol! Šmir v bistvu sploh ni težko spravit iz oblačila, če zadeva vsaj malo deluje-take so moje izkušnje! Saj pravim, preizkusila sem že milijon stvari, pa nič ne dela tako kot si želim. Zdaj sem zvohala nekaj novega, ki pa menda še ni v prodaji, bo pa kmalu! OXO BRITE, je katera že kaj slišala o tem, kaj veste kako deluje, je dobro??
Lep sončen dan vsem
Maja

Maja, a ti perilo namočiš skupaj s kuglami in potem poženeš program? A to potem stroj pavziraš ali daš na namakanje, pa potem gre voda ven in zaženeš pranje?

Topsy, jaz za naju perem tako, kot ponavadi-kot bi prala samo s praškom, samo da dam res zelo malo praška, ker imava cunje bolj čiste kot ne, razen moževih delovnih oblek, samo za preprat, kugle so v mojem stroju celi čas, jih sploh ne jemljem ven, razn ko jih 1x tedensko obrišem, ker pridejo črne-povlečejo vso svinjarijo iz stroja, ker mož dela kot oblikovalec kovin, kar se pa malega tiče, pa njegove oblekice če so kje bolj zapacane namočim, potem po madežu malo podrgnem in dam prat s kuglami, brez mehčalca in praška! nisem pa nikakor zadovoljna z dosedanjimi odstranjevalci madežev-katastrofa!za moje pogoje še niso naredili nekih odstranjevalcev, ki bi delovali tako kot se zagre, in komaj čakam da se bo nekdo končno nečesa spomnli, ker sem obvse živce s temi madeži!
LP
Maja

Zivjo vsem skupaj.
Pomoje sem edini moški, ki namesto svoje punce pere perilo (copata št.52), moj problem je pač v tem da mam en kup perila in dejansko peremo vsak dan (torej moja alegija sliši na enih 50€ za pralne praške in podobna pralna sredstva na mesec in se mi zdi da je to absolutno preveč). Sem pa mal skeptik kar se tiče teh krogel ker newem al je to zdej sam tržna niša al so to stvari ki dejansko delujejo? soseda mi je rekla da so ene modre pa majo tud doživljenjsko garancijo pa da stanejo 60€ aja pa bojda jih dobiš že kr isti dan k jih naročiš pa da so ful dobre! a ma kdo izkušnje?

Eni v SLO ponujajo krogle, kupi dve, in jih lahko vrneš v 14 dnevih.

http://www.kroglica.com/

Jaz menim, da je tako večina naših cunj samo za splaknit, razen otrok seveda, in bi minimalna količina praška bila že tako ali tako upravičena. Mehčalca ne rabiš sploh, v kombinaciji s sušilcem, pa tako ali tako dobiš mehko perilo, ki se ne suši na zraku in ne pobira cvetnega prahu.

Jaz imam dve iz DM-ja, ki sem ju s kuponom dobila 25% ceneje. Zaenkrat perejo zelo uspešno.

Jaz na madeže dam par kapljic tekočega detergenta za pomivanje posode (pril) in gredo vsi madeži ven

Topsy!
te kugle so večna polemika, eni ja drugi ne, eni te, drugi one. Meni je vseeno katere kdo kupi in kje jih kupi, samo mislim pa da je res brezpomensko kupovat nekaj, kar je pad eur ceneje in je za 3 leta oz. 1000 pranj. Jaz rajši kupim za vedno in dam tisti denar od sebe in imam mir! Če preračunaš….se splača, meni definitivno!
Maya ?!
To sem že preizkusila, pa ni šlo stran! kako pa to narediš?

LP Maja

Kaj pa je za večno in za koliko € se to dobi?

MajaKezora, v Sanolaborju sem ju kupila. Sem bolj na eko mahnjena, dolgo časa so krogle propagirali tudi v reviji Za zdravje človeka in narave, vendar je rezultat porazen. Če je kdo gledal oddajo za potrošnike, kjer so jih testirali, potem ve, da je to nič. V Nemčiji so na področju ekologije zelo osveščeni, so testirali krogle, pralne oreščke, pa ni nič učinkovito.

e-živa! Jaz imamo drugačno mnenje, saj sem z njimi res zadovoljna-seveda pa nam je v današnjem času dopuščeno, da povemo svoje mnenje, pa čeprav negativno ali slabo!
Imam jih že kar nekaj časa, vsak dan so mi bolj všeč! Katere pa imaš, kaj pri tebi ni nikakršnih rezultatov? Se oblačila ne operejo?
Topsy! Kupila sem jih http://poglejinimej.si/, pa niso najbolj poceni, so pa 4 ever!
A katera ve za kašen res dober odstranjevalec madežev (korenček, špinača,…)Prosim za pomoč!

Lep dan vsem
Maja

Recept za pralni prašek – gel+mehčalec
Čas priprave10 minut

Potrebujemo:

1 steklenica ali bolje, plastenka
1l vroče vode
44g Marsejskega oz. kakršnegakoli rastlinskega mila, ki ga nastrgamo z
nožem (v Kalčku je 1,30 EUR)
1/3 velike žlice sode bikarbone (v Eurospinu je 1/2 kg 0,50 EUR)
10-30 kapljic eteričnega olja npr. lavanda
2 žlici jabolčnega kisa (po želji-lahko brez)

Priprava:

Segrejemo 1 liter vroče vode, vanjo nastrgamo milo in dodamo sodo
bikarbono. Pomešamo.

Ko se shladi dodamo eterično olje in prelijemo v steklenico

(bolje se je obnesla plastenka, ker je v steklenici gel postal pretrd, očitno s steklom reagira drugače).

Pustimo vsaj par dni, potem uporabljamo kot kupljeni gel prašek za perilo.
Perilo je čisto, dišeče in mehko.

Zadostuje za okoli 15 pranj 5 kg perila. Skratka bolj okolju prijazno, ceneje, pa še diši, kakor si želiš!

kaj pa nealergeni praški, kot npr. Babylove prašek?
Moj je imel tudi alergije na praške in mehčalce, po tem prašku ni nič.

kaj pa če bi probali domači tekoči prašek ?

Pozdravljena,
za alergije, luskavico in ljudi z nevrodermitisom je idealni pralni detergent BIOSID.
Biosid je popolnoma naravni detergent.Pri tem pranju je še ta plus, da ne potrebujete
predpranja, mehčalcev, perilo je mehko in popolnoma čisto.
L.p.
Primož

New Report

Close