Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija, norice ali kaj drugega?

Alergija, norice ali kaj drugega?

Pozdravček,

že drugi teden, natančneje 8 dan se spopadam s pikami-izpuščaji, ki so na moč podobni noricam. Imam jih povsod, na lasišču, po hrbtu, največ po prednji strani in trebuhu, pod pazduho…skratka…MEŠA se mi. Dobesedno.
Zdravnica je dejala, da gre 80% za norice, ampak da ni povsem prepričana. Včeraj so se pojavile nove, tako, da jih imam še več po pasu, na vratu, celo po obrazu.
Izpuščaj sam je sila podoben norici, na vrhu nekaj belega oz. vodenega…
Vsem, ki imate izkušnje z le tem, prosim za pomoč.
Skrbi me, ker ne vem natanko kaj je.
Dobila sem suhi puder, ki lišaje dobesedno posuši, ampak srbečica je naravnost neznosna..
Kaj bi lahko še bilo?
Alergična sem na n stvari, tako, da približno vem kako izgleda in kakšni so alergični izpuščaji oz. reakcije..
Tako, da sem skoraj prepričana, da gre za kaj drugega!
Prosim pomagajte!!!!!
Hvala vsem in vsakemu posbaj!

Glej si ti ze rodila ali se bos?

Mislim, da sem tvoje ime srecala ze na forumu nosecnosti.

Zakaj sprasujem? Jaz sem tik pred porodom in danes ze 11 dan imam osip (izpuscaje), ki so podobni rdecim pikicam. Po rokah in nogah bi lahko rekla da imajo vrh napolnjen z vodo. Imam jih povsod razen na obrazu (hvala Bogu).

Me ekstremno srbi, za znoret. Dermatolog je postavil diagnozo kontaktni dermatitis, pa mislim, da je to bolj tako na hitro ocenjeno. Ginekolog pravi, da gre za poruseno ravnovesje hormonov (nosim dvojcka) in da sem zaradi tega dobila osip ki naj bi s porodom izginil (upam).

Dobila sem od dermatologa ACIDI BORICI SOL 3% za obkladke in Bepanthen-pa mi nic ne pomaga.

Od G sem dobila tekoci puder z anestezinom, ki kot pravis posusi izpuscaje. Zraven pa se umivam s kamilico (da se ne bi koza prevec izusila, ceprav se je ze). Na internetu pa sem nasla tudi predlog za mast girolad (vsebuje ichtiol, ki deluje antibakterijsko).

Kombiniram ichtiol in anestezin. Po trebuhu so izpuscaji izginili, zato pa toliko bolj srbijo na drugih delih telesa.

Tusiranje z mrzlo vodo mi tudi pomaga.

No nalozila sem ogromno in verjamem da ti bo vsaj nekaj koristilo v primeru da si noseca, ce pa nisi pa moja diagnoza odpade.

Lp

ada

Ada, hvala za tvoje nasvete.
Nisem noseča (vsaj mislim, da ne), sem pa presrečna mamica dveh sončkov (3 in 4).
Želim Ti neboleč porod in veliko sreče in raodsti s svojima miškolinoma;)

LP

New Report

Close