alergija na zobno protetiko
Pozdravljeni
Tako kot pri prvi tudi sedaj po drugi zamenjavi porcelanskih zobnih prevlek (po 10 tih letih), imam ves čas pekoč občutek v ustih. Pogosto so vnete dlesni, pogosto vneto grlo in pojavile so se težave s požiranjem drobljive hrane-zaletava se mi. Pri govorjrnju imam občutek, da ustnica ne drsi po zobeh in redno so pogledi sogovornika usmerjeni na moja usta. Se posebej je to motece, ker imam v službi ves čas opravka s strankami.
Že prvič sem zobordravnika opozorila na težave. Pred menjavo prevlek sem ponovno opozorila in prosila nasvet, če je možna zamenjava kovinske osnove. Me prepričujejo, da to je le osebni občutek, zaradi mene, hormoni,… Ne verjamem, da je psihični vzrok, ker se sicer nebi zbujala ponoči s pekočimi usti, ki jih moram poplaknit z vodo, da se pekočnost zmanjša.
Svetujte mi prosim, s katerimi preiskavami in kje lahko dokažem moteče težave oz. odkrijem vzrok zelo neprijetnega občutka v ustih. Kdo naj bi me poslal na preiskave? Sem pa pripravljena tudi na samoplačniške storitve.
Hvala za odgovor
Ana