Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Alergija na zlato??

Alergija na zlato??

Od česa se naredijo črni madeži na tistih delih kože kjer je prstan. Npr. po vratu tega nimam, kjer je verižica. Nekateri pravijo. da je to znak neke bolezni, če “zlato oksidira”. Tudi to, da to nastane od določene kreme, pa ni, ker se z isto kremo mažem dolgo časa. Kaj je to?

Spoštovani!

Praviloma gre za alergijo na nikelj ali srebro ali krom ali kakšno drugo primes v zlatu. Tisto z boleznijo je vraža. Res pa je, če je človek bolan in ima vročino, se zaradi potenja (sol in vlaga) pogosteje izlužijo snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali obarvajo kožo črno.

Tega zlatega izdelka ne nosite predolgo – samo za na lepše.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!
Naj povem, da zlitine Zlatarne Celje d.d. ne vsebujejo elementov (npr. nikelj), ki povzročajo alergije ali kakšne druge spremembe na koži.
Da pa po naših izkušnjah pride do težav kadar uporabniki nakita ne odstranijo;npr. med delom s kemikalijami (npr.čistila) ali med delom na vrtu. Po takšnih opravilih se umazanija nabere pod nakitom in reakcija med kožo in nakitom lahko povzroči težave pri uporabniku.
V našem podjetju se namreč trudimo in delamo raziskave materialov, kompatibilnosti in biokopatibilnosti materialov in tako sledimo razvoju svetovnega trga na področju razvoja plemenitih zlitin tako na področju nakita, kot tudi dentalnih zlitin.
Zahvaljujem se Vam, da boste objavili mojo utemljitev in na ta način poskušali uporabnici nakita rešiti njeno težavo.
S spoštovanjem, Tjaša Z.H.; mlada raziskovalka v Zlatarni Celje d.d.

New Report

Close