Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija na zlato????

alergija na zlato????

pozdrav, imam tezavo, kateri ne vem vzrok. Namrec pred meseci se mi je zacela pojavljati huda alergijska reakcija na prstane, ki pa se zanimivo, pred tem nikoli ni. nikoli sicer nisem nosila vec kot enega, ta je zlat in nikoli nisem imela tezav.Nato pa sem dobila za darilo prstan iz belega zlata z kamnom, ki pa je na spodnji strani kamna odprt, torej ni ” ni zalit ” z zlatom. Po nekoliko mesecih-2- se mi je zacela pojavljati rdecica izpod prstana z kamnom, ki se je razsirila in prstan sem odstranila, pa tudi zaradi narave dela je verjetno izpod kamna bilo leglo glivic.Po nekaj tednih!! je bilo bolje, stvar je izginila. Prstan sem ocistila in poskusila znova, saj sem na odmoru, a se mi je ponovilo enako, tokrat tudi pd zlatim drugim prstanom.Oba sem odstranila, prsti pa izgledajo rdeci, zacelo se je susiti in po vrhu teh ” madezev ” se lucsi belo. Naj dodam, da so prstani kupljeni v Zlatarni Celje, ne na ulici, torej morajo biti normalni.Istocasno s tezavami, pa se mi je notranjost nosu tako zacela susit, da brez spreja in gelov sploh ne morem dihati, po spanju pa si moram s palickami za uho odstraniti vse suhe kraste, ki nastanejo.
Ali mi lahko pomagate z kaksnim od nasvetov???
Naj se povem, da nikoli nisem imela tezav z alergijami, pred casom-nekaj dnevi, pa sem zvecila metine liste v pijaci, kot tolikokrat prej, pa sem dobila taksno reakcijo na obrazu in vratu, da sem bila sokirana.
Ali je mozna povezava??? Se opravicujem za dolzino sporocila

POzdrav!

Možnost, da gre za glive je večja od alergije, čeprav je tudi ta možna.
Menim, da poskusite s terapijo v to smer, razkužite prstane in povno po umiritvi nataknite le-te na prste.
Stenje bo takoj jasno.
Možno pa je kasnje testiranje v alergološki ambulanti na Dermatološki kliniki.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdrav, naj vam omenim, da se mi je sedaj tudi na vekah zacela susuiti koza in lusciti, na prstih je se vedno enako, kupila sem mazilo evcerin.Je mozna taksna mocna glivicna okuzba??

hvala za odgovor

Pozdrav!

Po tej poti vam diagnoze ne morem postaviti.
Možen so glive, možnost je kontaktne alergije, možnost atopičnega dermatitisa….

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close