Alergija na sonce?
Pozdravljeni… Zadnja 4 leta me muči alergija na sonce.Vsaj mislim.V otroštvu in mlajših letih nisem imela teh problemov(stara sem 48 let),potem se je pojavilo kar iznenada.Majhni rdeči izpuščajčki so se pojavili po rokah in v predelu dekolteja.Zdravnik mi je nato predpisal Flonidan tablete in je izzvenelo. Naslednje leto sem preventivno začela z jemanjem le teh tablet cca 14 dni pred dopustom na morju(ker alergija se mi pojavlja samo na morju) in prve 4 dni je bilo še vredu,nakar se je alergija kljub tabletam pojavila…ko pa pridem domov in nisem direktno izpostavljena soncu,zadeva izzveni. Kaj naredit? Vem:senca in med 11h in 16 uro ne na soncu.Tega se držim,no sence glih ne. Zanima me še, kako si pomagat,ko do alergije že pride, ker zelo srbi,tudi za videt ni ravno lepo. A obstajajo še kakšne druge tablete,karkoli,da bi se izognila tej nadležnosti?Hvala in lp
Problemi s soncem so kar zoprna zadeva. UV žarki so za kožo strup in sprožijo vnetje. Kar precej ljudi se odzove tudi s srbečimi izpuščaji. Manizmov srbeža je več, ne samo sproščanje histamina. Zato večini antihistaminske tablete ne koristijo. Z reakcijami zaradi izpostavljenosti soncu se ukvarjajo dermatologi. Včasih koristi predpriprava v dermatoloških “solarijih”, ki namnožijo kožni pigment.
Daleč najučinkovitejše in najvarnejše ukrepe za zaščito vaše kože pa poznate.
LP
MK