Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Alergija na sonce

Alergija na sonce

Za letošnjo sezono že prepozno, pa vseeno: imam “alergijo” na sonce, po sončenju se mi pojavi aknam podobna alergija (prevladujejo dekolte, hrbet in roke). Alergije imam vsako leto, bulice ne srbijo, na izgled so rdeče od 1 do 5 mm premera, minejo po 2. dneh ko se ne sončim več. Izgledajo grozno grdo. Ne jem nobenih zdravil in sem razen prehladov zdrava.

Kakšne izkušnje ima homeopatija z zdravljenjem take alergije? Pri kolikih je zdravljenje uspešno? Ali obstajajo zdravila prav za tako alergijo ali se je treba zdravit celostno in potem mine tudi to?

Imam še vprašanje, če dobim zdravilo visoke potence, ki naj bi človeka zdravilo na splošno oz. celostno (ne vem kako naj se izrazim, upam, da razumete kaj mislim). Kolikokrat je potrebno priti h homeopatu po prvem obisku. (Sprašujem zato, ker mi je Lj. zelo daleč)

Hvala za odgovore.

Preden vam malo več napišem, mi sporočite, ali je alergija na sonce samo od sonca ali se pojavlja na morju v kombinaciji s soljo. Se pravi, ali imate izpuščaje samo na morju ali tudi doma?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Izpuščaje dobim tudi doma. Slana voda nima veze. Mogoče, da sol od švicanja ampak po rokah in golenih ne švicam, pa je polno izpuščajev. Se mi zdi, da izpuščaje dobim konec pomladi in poleti kadar je vroče in brezvetrje. Ker na morju je dosti bolje če ves čas piha, ker mi hladi kožo.
Probala sem se sončit brez zaščitne kreme, z nizkim ali visokim faktorjem, vedno dobim alergijo. Zelo pomaga edino krema z mineralnim filtrom.

Hvala, če mi boste lahko povedali, če se da ozdravit in kako.

Pozdravljeni,
izgleda, kot da izpuščaji nastanejo, če se koža pregreje in ne kot posledica sevanja sonca. Ali jih dobite tudi v drugih vročih situacijah, nprl v savni in napišite še, ali izpuščaje izboljšajo tudi hladni obkladki ali zgolj hladen veter.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

bi se vključila kar v to temo.
Sama imam definitivno alergijo “na sonce”. Alergijo dobim že spomladi, po izpostavljenih delih telesa (obraz, roke). Vročina in sol nimata vpliva na alergijo, saj alergijo dobim že takrat, ko zunaj ni vroče in tudi doma, ne le na morju. Na morju se vse skupaj le potencira, čeprav med 11. in 16. nisem nikoli na plaži, še izven tega časa sem v senci, ko nisem v morju.

Terapija do sedaj: razne vrste antihistaminikov + ob hudih težavah Medrol, kalcij, betakaroten.

Se da pomagati?

Pozdravljeni,
da poenostavim. Seveda se da s homeopatijo pozdraviti alergijo na sonce, v homeopatiji poznamo približno 20 zdravil, ki pridejo v poštev pri teh težavah, kar je pravzaprav zelo malo. Med temi dvajsetimi zdravili izbrati je včasih težko, zato priporočam, da obiščete strokovnjaka in boste bistveno bolj verjetno dobili pravo zdravilo, ki vam bo pozdravilo težave.
Pa ogibajte se medrolu! Če ne morete brez njega zaradi hude alergije, se še danes prijavite k enemu zdravniku homeopatu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

…..čas za zdravljenje alergij je prav v jesenskih mesecih in torej ni prepozno……..takrat, ko je sonce se tegobe lahko samo olajšajo………

New Report

Close