Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na sonce

alergija na sonce

zadnje 3 leta me pesti alergija na sonce, vendar le na morju. Kjerkoli drugje teh problemov nimam.Na morju pa kljub temu, da ze nekaj dni prej zacnem jemati Claritine, obvezno dobim alergijo. Najprej se pojavi v obliki koznih mehurckov po desni strani cela. Gre za tvorbe do pol centimetra, ki hkrati srbijo in bolijo. Najhuje je, ko se alergija v obliki mehurjev pojavi na nosu v temno rdeci barvi, koza pa nabrekne kot pri opeklini. potem pa v enaki obliki sledijo dekolte, hrbet in zgornji del rok. Drugje se alergija ne pojavlja. Ce sem kljub alergiji na soncu, se vse skupaj se vname in pece. Zadnje case mi zaradi sonca tudi otecejo ocesne veke in zaradi tega ne morem gledati.kaj naj naredim, naj obiscem zdravnika, ali obsaja se kaksno zdravilo; ki se ga da dobiti brez recepta. zal mi je da moram zaradi teh tegob pocitnice preziveti v senci in hladu. hvala za pomoc.

preiskušeno – za otečene veke in alergijo na koži zanesljivo pomaga justov izdelek t.j. krema tea tree, so pa zelo dobri tudi izdelki za sončenje, ki se alergikom priproča jemanje že 1 mesec pred odhodom na sonce. Prav tako si boš olajšala težave na nosku, za vse uporabi kremo tea tree – vsi izdelki so zeliščni.

Mene tudi pesti alergija na sonce zadnje 3 leta. Lani sem jo uspešno prelisičila na ta način:
mesec prej sem jemala tablete braunemon
1 teden preden sem šla na morje sem pila kalcijeve tablete
Med dopustom sem jemala 2x na dan Telfast tablete – dobijo se na recept, 2x na dan kalcij, uporabljala sem pa Vichyjevo kremo za dojenčke.
Iz morja sem prišla rjava brez alergije!
Upam, da ti bo pomagalo!

Pozdravljena,

Tudi jaz imam sončno alergijo že kakih 8 let in v tem času sem se že kaj naučila … Torej preden grem na počitnice (morje) hodim v solarij. Začnem zelo postopno, na 3 dni potem pa lahko tudi na 2 dni. (Odvisno od stopnje pigmenta, ki ga imate). Da kožo pripravim na sončenje.

Zakaj pride do sončne alergije sicer ne vem točno, zdi pa se mi, da je šok za kožo, če se kar na enkrat izpostavi soncu ne da bi bila pripravljena… (obrambni mehanizem …)
Kadar dobim sončno alergijo se neizpostavljam soncu približno dva do tri dni, da se koža pomiri, poleg pa pojem tudi kakšen Claritin, da si pomagam z srbečico.
Odsvetujem nadalnjio sončenje kadar imate že mehurčke!
Uh! to mora biti neizdržno, če ste še na soncu.

Nem pa kako je s temi kremami … nekateri pravijo, da jim to povzroči alergijo… Kreme + sonce + voda … Ne VEM ??

Jaz jih uporabljam, res pa je kadar grem v solarij ne uporabljam krem s faktorejm, šele potem se namažem z mlekom (NIVEA)

Vemo, da je sonce vedno bolj škodljivo. Res pa je da se skoraj nič (malo) govori o ozonski luknji …

Upam, da sem kaj pomagala?

LP, Maša

Živ, še enkrat

Ravnokar brala v Delu, članek Igra s soncem je lahko nevarnam, Delo dne:09.06.2004, str. 16

poučno!

LP, Maša

New Report

Close