Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na sonce

Alergija na sonce

Zanima me, če obstaja kakršnakoli terapija za zmanjšanje alergije na soncu. Alergijo po vratu dobim tudi če sem oblečena in s slamnikom. Torej praktično pomeni, da poleti ne smem ven. Ne nameravam se nastavljati žarkom, toda želela bi vsaj na sprehod, v trgovino brez neprijetne zabuhlosti, pekočega srbenja kože in rdečice. Alergije do 17. leta nisem imela, od takrat dalje pa vedno bolj.

Slišala sem, da obstajajo inekcije, ki naj bi alergijo blažile. V poletnem času jem veliko kalcija, poskusila sem z Braunemonom, solarijem – te kombinacije mi pomagajo toliko, da alergijo dobim šele tretji dan in ne prvi. Na tistem mestu, kjer alergijo dobim in jo pozdravim, se mi tisto poletje ne pojavi več, tudi če sem na blažjem soncu, na mestih, kjer je še nisem dobila se mi pojavi.

Lp, Lidija

Živjo,
jaz sem zadevo rešila z (zelo) zmerno uporabo solarija, in sicer, kadarkoli sem na soncu, dosledno uporabo visokega fizikalnega zaščitnega faktorja (titanovi oksidi ipd.)
LP

Probaj že zdaj začet jemat braunamon, pa probaj s kremo za sončenje Ilrido, ki je antialergena(posebej za občutljivo kožo nagnjeno k alergijam), pa poskusi s čim višjim faktorjem-magari s 40, če ga imajo! Jaz tudi fašem včasih alergijo, ampak le, če se premalo mažem in če nimam prave kreme ali pa če sem res preveč časa na največji vročini.

Jaz imam alergijo na sonce že od otroštva, ampak jo dobim samo na morju oz. v toplejših krajih. Pomagala mi nikoli ni nobena krema, nobene tablete, niti solarij, v glavnem nič…še najmanj krema za sončenje, ki povzorča še hujšo alergijo. Nikoli se nisem smela kopati v morju, ker je sol samo še povečala alergijo.
Pred tremi leti pa sem šla prvič po injekcijo…in prvič v življenju sem se kopala in sončila:) Zdaj pa pač grem vsako leto pred morjem po injekcijo in nimam več alergije. Ker ko dobiš tisto pravo podlago, alergija izgine. Tako da ti jaz ti svetujem, idi po injekcijo…še najmanj problemov in skrbi.

Ellie,

ali morda veš kakšna injekcija je to bila? Za at odgovor bi ti bila zelo hvaležna, saj moja osebna zdravnica noče nič vedeti o tem.

Tudi jaz imam zelo podobne težave z alergijo, pa tudi moja zdravnica noče nič slišati o inekciji. Lansko leto sem 6 mesecev jedla Flonidan, ko sem prenehala z jemanjem, se mi je alergija takoj spet pojavila. Za dopust pa mi je napisala Medrol. Vendar bi rajši poskusila kaj drugega, vendar ne vem kaj. Sedaj že 1 mesec jem Akti H (FHES). Upam da bo šlo letošnje morje skozi brez alergije.
Tudi jaz bi rada vedela katera inekcija je to.

LP,

Kaja

Žal nebi vedela kakšna injekcija je to. Je pa res, da ima zelo hude stranske učinke (hormonske motnje,…). Ampak le, če bi jo dobila več kot 3 krat na leto. Mislim pa, da je ne dobijo otroci, oz. dokler se telo še razvija. Npr. meni jo je ena zdravnica odsvetovala, skoraj prepovedala, pa sem šla k drugi, pa je rekla, da 1 krat na leto nima kaj bit. In do sedaj še nisem imela problemov. Če še kaj zvem, sporočim. LP

Glede na možne stranske učinke gre najbrž za Medrol, ampak to bi bil res bolj izhod v sili (jaz bi raje flekce prenašala in se vzdržno praskala),
lp

Kaja napisal:

> Tudi jaz imam zelo podobne težave z alergijo, pa tudi moja
> zdravnica noče nič slišati o inekciji. Lansko leto sem 6
> mesecev jedla Flonidan, ko sem prenehala z jemanjem, se mi je
> alergija takoj spet pojavila. Za dopust pa mi je napisala
> Medrol. Vendar bi rajši poskusila kaj drugega, vendar ne vem
> kaj. Sedaj že 1 mesec jem Akti H (FHES). Upam da bo šlo
> letošnje morje skozi brez alergije.
> Tudi jaz bi rada vedela katera inekcija je to.
>
> LP,
>
> Kaja
uporabljati je treba kremo za sončenje, ki jo dobite v lekarni, katera brez komercialnih dišav imenuje se illirido z različnimi faktorji.
ana miklič

Lahko nekomu rečt, ko nima takšne alergije. Jaz sem se pred sedmimi leti jokala na morju od sile…ker je bilo nevzdržno. Pa 1mesec bit na morju brez kopanja…ni šans:) + vse alergije, ki jih imam (na večino sadja, pršice, cvetni prah, pike nevemkolikih žuželk, mačjo dlako,…) je injekcija vredna še pa še…človek takrat ne razmišlja o stranskih učinkih, ker jih je pri večini užitkov preveč negativnih. Pa brez zamere! Lp

Zdravo!

Tudi jaz imam podobne težave. Pri meni se pojavi tudi, ko nisem na morju, kar na bližnjem kopališču.
Probala sem že s tabletkami, ki ste jih omenile, solarijem pa tudi inekcijo.
Ta inekcija ni za alergijo na soncu ampak je kao za vse alergije. Samo za sonce ne obstaja. Moja izkušnja pa je taka, da ko sem jo dobila tisto poletje res nisem imela alergije. Inekcijo je potrebno vzeti cca 3 tedne pred morjem, da začne sploh delovati..v tem času se je potrebno enako paziti kot da nisi dobil alergije. Inekcija potem deluje po tem času in “varuje” pred alergijo mesec dni. Potem pa…. Drži tudi, da jo lahko vzamete največ 1x letno zaradi stranskih učinkov.
Moja slaba izkušnja pa je bila ta, da so jo meni dali v ramo (na mojo željo) in čez kakšen mesec je mene rama začela ful boleti (na mestu injekcije). Začela se je tudi pojavljati luknja v ramo, ki se je vedno večala. Tako sem ob koncu poletja izgledala grozno v majici z naramnicami, saj je izgledalo, kot da mi manjka pol ramena. Ko sem se posvetovala z zdravnikom (ne mojim osebnim) mi je povedal, da te inkecije razžrejo tvoje tkivo in praviloma se ta luknja nikoli več ne zaraste.
Kako to izgleda če imaš sredi leve ritnice luknjo???? in si oblečeš tangice???? po mojem “ful” seksi.
No, skratka jaz sem se kasneje zredila in tista luknja na roki se je napolnila z maščobo. Z injekcijami pa sem za nekaj časa zaključila. Aja, če ima katera namen še zanositi v roku enega leta, potem te inekcije tudi odsvetujejo.
Sedaj se mažem s kremo za sončenje Collistar ( za kožo ki težko porjavi) alergijo pa hladim z vichy hladilno kremo za opekline, ki mene bolje hladi kot katerikoli Kamagel, Sovental ali kaj podobnega.

Upam, da sem kaj pomagala.

Lp, Monika

Hvala vsem za izčrpne odgovore in izkušnje.

Ali res nihče neve za kakšno injekcijo to gre? Hormonsko, antialergijsko, jedrsko (glede na to da ti razžre tkivo) ?!?

Lep dan vse, lili

Nevem ali gre za enako injekcijo…ampak moja prime naslednji dan. Jaz grem po injekcijo vedno 1dan preden grem na morje, pa sem lahko naslednji dan cel dan na soncu pa ne dobim alergije. Injekcijo pa sem do sedaj vedno dobila v ˝ta zadnjo˝ in nimam nobenih vidnih posledic.
Pa zdravnica mi je rekla, da lahko dobiš 3 na leto, samo jaz imam 1 dovolj. Lp

Živjo,
Ellie, saj ne pravim, da je stvar pa zdaj prepovedana, ali da jo na sploh odsvetujem, samo glede na npr. moje težave je nepotrebna, ker se jih uspem drugače rešiti. če pa drugače ne gre, bi se je pa tudi jaz poslužila.
Ne gre za noben bavbav (od kod te luknje v rami ne vem, ampak mislim, da od te dotične injekcije ne). So ljudje, ki isto zdravilo jemljejo v bistveno višjih odmerkih in stalno, pa lahko ženske celo zanosijo, ampak soncu se morajo pa izogibati. Gre za eno obliko kortikosteroidov, ki v enkratnem , ne previsokem odmerku nima kakih katastrofalnih neželenih učinkov.
LP

Ali res nobena ne ve kako se reče tej inekciji? Tudi jaz bi rada šla na morje brez skrbi.

Lp,

Klavdija

Za MEDROL med drugim v opozorilih piše tudi to:

WARNINGS
This product is not suitable for multi-dose use. Following administration of the desired dose, any remaining suspension should be discarded.
While crystals of adrenal steroids in the dermis suppress inflammatory reactions, their presence may cause disintegration of the cellular elements and physiochemical changes in the ground substance of the connective tissue. The resultant infrequently occurring dermal and/or subdermal changes may form depressions in the skin at the injection site. The degree
to which this reaction occurs will vary with the amount of adrenal steroid injected. Regeneration is usually complete within a few months or after all crystals of the adrenal steroid have been absorbed.
In order to minimize the incidence of dermal and subdermal atrophy, care must be exercised not to exceed recommended doses in injections. Multiple small injections into the area of the lesion should be made whenever possible. The technique of intrasynovial and intramuscular injection should include precautions against injection or leakage into the dermis.
Injection into the deltoid muscle should be avoided because of a high incidence of subcutaneous atrophy.
It is critical that, during administration of DEPO-MEDROL, appropriate technique be used and care taken to assure proper placement of drug.

Bo kar držalo glede luknje v rami.
Z nobenim kortisteroidnim zdravilom se ni za hecat.
Naplavati se da tudi v večernih urah. V mraku je še bolj romantično.

prijateljica gre pred poletjem nekajkrat v solarij,
pravi da je potem boljse

Ana!

Oblike alergije na sonce so lahko v hujši ali lažji obliki. Tudi sama pred začetkom poletja jem braunemon, flonidan, kalcij, hodim v solarij (tam alergije načeloma ne dobim), pa mi ne pomaga. Pomaga le toliko, da alergije ne dobim že takoj prvi dan, temveč najkasneje tretji. Alergijo si potem zdravim vsaj 4 dni – to pomeni, da je alergija ozdravljena ko grem že domov (ponavadi turistični aranžmaji trajajo 7 dni). Ko sem šla za novo leto na Kubo za štirinajst dni, sem pred tem več kot en mesec hodila v solarij, jedla vse zgoraj omenjene tablete, tam je, ker je načeloma za novo leto zima index uv žarkov nižji, pa mi vseeno nič ni pomagalo. Hvala bogu, da sem se v senci pod palmo lahko vsaj tolažila s koktejli. Toda nisem mogla igrat odbojke, nisem mogla na vožnje s katamarani, po Havani sem hodila s šalom okoli vratu pri 30. stopinjah.

Torej, tvoja kolegica ima najbrž zelo blago obliko alergije na sonce, če ji solarij pomaga in je lahko kar srečna. Jaz sama sem opazila, da pri zdravljenju alergije pomaga najbolj kalcij.

Lp, Lili

Jaz imam hčerko, ki ima letos maturantca, gredo za deset dni na Sicilijo. Ima že nekaj let alergijo na sonce, vsako leto je slabše, pojavi se le na morju doma nikoli čeprav se sonči. Več kot tri dni nismo nikoli na morju, ker je pisana skoraj po celem telesu. Jedla je tablete pa ni veliko pomagalo. Zelo sem v dilemi, če jo letos pustim na Sicilijo, kot vidim nobena stvar ne pomaga kakšne injekcije pa ne pridejo v poštev.

Poskusi zamenjati Braunemon z tabletkami Betakaroten od firme Natural wealth. Dobiš jih v lekarni, stanejo okrog 3.500 sit, noter jih je sto in vzameš eno na dan. Ko jih že nekje en mesec ješ, pa še poskusi parkrat solarij. Meni je ta kombinacija zelo pomagala. Predlani sem tudi jedla Braunemon, pa ni bilo nič haska, lani pa tako, kot sem napisala in alegije skoraj ni bilo, oz. bilo jo je čisto malo, ampak to me ni motilo. letos delam isto. Upam, da tudi tokrat ne bo problemov. LP

New Report

Close