Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca alergija na sonce?

alergija na sonce?

Pozdravljeni!

Ker se bomo kmalu odpravili na morje, vas bi rada povprašala o sledečem problemu. Mož ima vsako leto težave na morju (čeprav je večino časa v senci), predvidevam, da gre za alergijo na sonce. Koža mu po parih dneh postane hrapava-izbočena in pordečena (podobno, kot bi ga opekle koprive) ampak samo na določenih mestih (po ramah, po prsih in zgornjem delu hrbta in po spodnjem delu nog). To ga tudi zelo srbi in nervira. Tudi če se po kopanju v morju stušira in namaže s kakšnim hladilnim gelom ni nič bolje). Vprašala bi vas ali je to mogoče preprečiti z jemanjem kakšnih tablet proti alergiji že pred odhodom na morje, oziroma če obstaja kakšno mazilo za blažitev omenjene težave.

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Katarina

Spoštovani!

Svetujem vam, da mož čim prej (vsekakor že pred odhodom na morje) jemlje zdravila proti alergiji (Claritine, Flonidan, Zyrtec, Telfast …..). Alergični odzivi so lahko vsako leto močnejši; človek pa od dopusta ničesar nima, saj ga vse srbi in “pika”. Mazila odsvetujem, ker lahko daljnoročno stanšajo kožo.

Lepo vas pozdravljam in vam želim prijeten oddih.

Danica

Jemanje claritina, flonidana ipd. še kar zaleže. Če imata možnost (tj. če sta brez šoloobveznih otrok), pojdita na morje septembra, ko je itak lepše, mirneje in bolj poceni, sonce pa je nekoliko manj močnejše. Možu svetujem, naj se drži v globoki senci in naj bo na soncu samo takrat, ko bo v vodi. Tako tudi ne bo opečen, v cca. 14 dneh pa bo dobil lahno, vendar obstojno barvo. To je moj recept, ki sem ga oblikovala v več kot dvajsetletnih težavah s sončno alergijo. Nič drugega se ni obneslo, takole pa kar gre. Nikakor pa naj ne hodi v solarij, ker si bo s tem samo delal dodatno škodo.

New Report

Close