Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija na sonce

alergija na sonce

že nekaj let imam alergijo na sonce. Sprva se mi je pojavljala le na morju. po parih dneh v senci pa je izginila.
Letos pa se je pojavila že ob prvih sončnih dneh. prej sem jemala tablete flonidan, ki pa niso pomagale. zdravnica mi je letos predpisala tablete aerius, ki pa po 14 dneh jemanja še ne pomagajo. izpuščaji se mi pojavljajo po rokah in dekolteju, pojavijo se zelo hitro, tudi če sem v senci.
Zanima pa me, če obstaja vsaj kakšna krema, ki bi ublažila srbenje, ker me le to zelo moti. poskusila sem že z navadno hladilno kremo iz lekarne, vendar ne pomaga.
hvala za vaš odgovor,
lep pozdrav, spela

Pozdrav!

Pri omenjenih težavah včasih pomagajo le injekcije proti alergiji, preventiva pa je uporaba zelo visokih zaščitnih faktorjev, zamenjava antihistaminika( zdravilo proti alergiji), kaj več pa na žalost ni na voljo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Meni je pomagalo, ko sem nehala jemati kontracepcijske tablete. Alergijo na sonce sem imela le tistih nekaj let, ko sem jemala KT. Potem pa nikoli več.

Tudi jaz se že od otroštva spopadam z alergijo na sonce. Pomagale niso ne inekcije, ne tablete, skratka nič. Potem sem dobila namig, naj poskusim jemati Ca-C šumeče tablete. Jemljeh jih 1 teden po tri na dan. Potem imam kar nekaj časa mir z alergijo.

Poskusi, saj škoditi ne more.

triglavčica dva sončka pod Triglavom sta nam polepšala življenje 25.02.2006

Za šumeče tablete v navodilo stoji da ne smeš več kot 1/dan.

New Report

Close