Alergija na sestavino v kremi?
Pozdravljeni
Prosila bi vas za nasvet. Pred dnevi se mi je po uporabi kreme za obraz, po obrazu pojavila srbečica in pordel obraz. Stanje se je po tem ko sem vzela antihistaminik umirilo. Kremo sem v preteklosti že uporabljala in po njej nisem imela težav. Podobno se mi je poleti zgodilo tudi s sončno kremo, ki sem jo večkrat uporabila, nato pa sem nanjo nenadoma postala alergična. Ko sem primerjala sestavo krem se le ta prekriva v sestavinah: Glicerin, dimetikon, kapril glikol, fenoksietanol, ksantan gumi, dinatrijev EDTA. Je kaj od tega znan alergen. Ali obstaja alergološko testiranje na, na splošno uporabljenih sestavine v kozmetiki. Nebi namreč rada kupovala kozmetike, ki bi mi nato povzročala težave. Saj že tako kupujem previdno, ker imam atopijski dermatitis in alergijo na nikelj.
V naprej se vam zahvaljujem za pomoč in odgovor.
Lp Tanja
Pozdrav!
Alergija na neko snov se pokaže vedno po drugi, naslednji ali 500 stoti uporabi, zato lahko postanemo alergični na neko snov šele ko jo uporabljamo večkrat.
Edino kar vam lahko svetujem je, da se naročite na epikutano testiranje, kjer vas bodo testirali na določene sestavine, ki so pogoste v kremah, pa tudi na kreme, ki ste jih ali bi jih uporabljala.
Lp