Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na šampon?

Alergija na šampon?

Zadnja dva tedna imam težavo z lasmi in bi lepo prosila za kak nasvet. Lase si barvam, a šele kakšna 2 tedna po zadnjem obisku frizerja se mi je po umivanju las s šamponom, ki sem ga že pred tem 2x uporabila, pojavilo srbenje po lasišču in tudi okrog le-tega, kamor mi padajo lasje (po uhljih, vratu zadaj, ramenih). Drugod ne. Sem preverjala, ali je to od las in nosila puli , pa takrat po vratu in ramenih nisem imela srbečice. Lase sem si v zadnjih 2 tednih oprala s tremi različnimi šamponi (že prej uporabljenimi), a noben ne ustreza. Kaj bi lahko naredila? Ker sem predavateljica in čez 2 tedna ponovno delam, me skrbi, da bi se med predavanji morala popraskati, kar bi pa grozno izgledalo… Pa tudi sicer je stvar neprijetna.

tudi jaz imam tak problem. lase in lasišče imam kot bi imela luskavico. prhljaj s emi lupi v kosih in srbi. no jaz sme zadevo rešila tako: najprej, potrebna sem beljenja, ampak sedaj ni pravi čas za torej bom pač malo šarena, še sreča da imam od prej pramene; lasišče si pred vsakim umivanjem namažem z baby oljem in nato operem lase z šamponom ki mi trenutno odgovarja. z vsakim rpanjem je bolje.

a, ja sem si to nardila z šmponom in balzamom, prim. za svetlejen lase in oprvaal precej večkrat kot 2x. ma na koncu je bila moja glava katastrofa.

Ja, jaz pa prhljaja nimam, samo srbi me lasišče. Drugače si pa jaz običajno lase umivam tako, da si 2x našamponiram in potem še balzam gor. Tako delam že leta, pa je bilo vse ok. Sicer si pa običajno lase perem 2x tedensko. Imam pa dolge temne lase in bi brez barvanja imela spredaj siv pramen, tako da se moram barvati. Pa kmalu bi se spet morala, potem pa ta sitnost sedaj 🙂 Bom poskušala z baby oljem – samo me skrbi, zakaj mi lasje dražijo kožo še po vratu. Hm…

morda je kaj v šamponu. morda bi poskusila menjat, morda,… eh saj ni pravega odgovora. jaz težav z kožo po hrbtu in vratu nisem imela, saj imam večji del dneva lase spete, saj sicer precej težko delam.
eni hvalijo naravne šampone, ma ne vem. si morda alegrična še na kaj, kako sadje,ipd. jaz npr. ne smem koščičastega sadja in pol tudi preparatov, ki vsebujejo ekstrakt npr. breskve, za nego telesa ne smem.

Ju3, nikoli nisem bila na nič alergična. Tudi šampone imam ene 3 doma, ki jih že dolgo uporabljam, pa zmeraj vse ok. Pa barvam se že 10 let. Hm… Morda je pa to kaka poporodna finta. Sem rodila pred pol leta in so mi potem ful lasje izpadali par mesecev, ko sem dobila prvo menstruacijo, pa so nehali kar naenkrat. Morda je to še zmeraj kaj od pobrkanih hormonov.Sem si naredila kokosovo masko za lase zdaj… Bomo vidli. Sicer opažam, da me zdaj v glavnem samo po lasisšču srbi, ne več po koži okrog.
Pa moram v lekarno. Do dermatologa mi je zaradi dojenčka ful muka – najprej do moje zdravnice, pa potem se tja naročiti in čakati…

New Report

Close