Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na sadje

Alergija na sadje

Hojla,

na bioresonanci so nam ugotovili, da je naš 6-mesečnik alergičen na vse vrste sadje. To se v praski pokaže tako, da nobenega sadja ne je, medtem ko ima zelenjavo zelo rad.

če se bo to vleklo v nedogled sem malce v dilemi, kaj mu lahko ponudim za malico … aja, tudi na mleko je alergičen, tako da jogurti in skute zaenkrat odpadejo.

Hvala za ideje.

čist na vse sadje? tudi jabolka in banane? sprašujem ker vem le za primere ko otrci niso smeli nič razen teh dveh sadežev. ne znam ti svetovat, ma če se da pojdi še k alergologu z temi izvidi pa boš videla če ti lahko kaj svetuje ali vas testira.

hej sreča!,

v bolnici so ga testirali za večino sadja (tudi kivi, pomaranče, …) in je bilo vse negativno.

Sama sem bila skeptična glede izvidov z bioresonance, samo v praksi se je pa žal pokazalo, da mu sadje res ne ustreza.

malo je še majhen, saj veš da vedno vsega ne pokaže v prvo. za enkrta ne daj nič pol pa čez čas poskusi z tako čist domačo vrsto sadja, če je možno iz kake ekološke kmetije pa še to obvezno olupi, še bolje soči z sokovnikom pa daj malo pol pa vsak dan po malo več, pa boš videla če kaj pa vem v enem tednu ne bo nič poskusi z kašico ali celim kosom sadeža, še vedno olupljenim. pol pa boš videla. ampak kivi, koščičso sadje, citrusi, oreški so že na oni ++ listi za alergije. saj ko boš če boš opazila reakcijo po dajanju pa pol znova nzaj pa prosi za testiranje. ne vem kaj naj ti rečem druga, res ne vem. ma ko boš poskušala bodi res pozorna da ne bo prišel v stik še z kakšnim drugim potrjenim alegrenom, ker pol ne boš vedela od česa je reakcija, pa ja poskusi najprej z požirkom tako da boš sigurna da je malo, pa imej doma kaj proti alergiji in vsaj jaz bi bila tisi dan cel dan z otrokom, najbrž ves čas uvajanja. samo ne daj mu vedet da te skrbi, sama najbolje veš kako reagira in pol opazuj te znane znake in bodi pozorna na nove.

Naš od sadja lahko je:jabolka, banane-ki jih ne mara in grozdje. Sedaj, ko je star 5 lahko poje tudi 1 mandarino, pa reakcije ni, včasih ni smel niti koščka.

Hoj Erazem,

joj, a pri 5 letih še stanje še vedno ni izboljšalo? A so vam to alergijo potrdili tudi na testiranju, na bioresonanci ali se je pokazalo šele v praksi?

Kako pa ste potem uvajali sadje? Vsak mesec 1x?

Lep večer želim, pa hvala za pomoč!

Naša je alergična na vso sadje, bio rozine v malih količinah nekako še grejo čez, ampak to je to.

Hej tincci,

kakšne so pa kaj napovedi? Se bo to kaj izboljšalo? Potem pride v poštev zelejnjava na 1001 način?

Lepo se imej, pa lepe praznike!

Ne, zelenjava tudi ne pride v poštev, moj otrok je samo nekaj živil.

A ji moraš potem dajat kakšne dodatke? Ne vem, železo, vitamine ,…

Kako pa ste ugotovili, kaj mu ne paše? Bruhanje, fleki,…?

Nič ji ne dodajam. Moja hči lahko je: polento, koruzne makarone, zajca, divjačino. Občasno rozine. Pije vodo in Neocate. Že v teh nadomestkih mleka so dodani vit in min. in zaenkrat nam gre ok.

Aja, brez čajev, sadja, zelenjave ali česarkoli drugega, kar ni na tem seznamu, da se razumemo.

Reakcije so vse žive, od driske, bruhanje, utrikarije, rdečice, bolečin v trebuhu, dihalne stiske. Samo pitaj;)

:/

New Report

Close