Alergija na psenico
Jaz osebno prakticiram zelo veliko soje – sojini izdelki, te dobiš praktično že v vseh bolje založenih trgovinah, seveda če nisi alergična tudi na sojo. Zelo dobri do vsi namazi, paštete, mleko, tofu (dobiš full različne). Pijem riževo mleko, jem riževe špagete, velikokrat si naredim riževo kašico z banano na riževem mleku… Je kar veliko izbire, samo cenovno je pa kar neugodno..:( Kruh si pa lahko sama spečeš tako, da navadno moko zamenjaš s koruzno, riževo, sojino.. Sama sem sicer preveč lena, da bi si stalno pekla kruh, zato si kupim koruzni kruh, ki se imenuje Koruzna pogača. Mislim da vsebuje 70% koruz. moke, ostalo je bela in po tem ni alergije- vsaj pri meni…
lp, sara:)
Ingrid, moja hči je alergična na pšenico in ker dojim se držim diete jaz.
Dobijo se testenine iz koruzne moke v Hipermarketih (mercator), so draŽJE A ODLIČNE. Kruha brez pšenične moke skorajda ni, v Sparu se dobi pirin kruh, ki je malo bolj trd, a kar dober. Doma pa lahko vse pečeš, le moko zamenjaj za pirino moko in je super!
Irena
Moja hči je tudi alergična na pšenico povrhu pa še na sojo. Sama sem začela nadomeščati pšenico z pirino moko. Vendar je pri tem en velik problem, ne dobim 100% čiste pirine moke. Povsod kjer sem se zanimala meljejo na isti mlin tudi pšenico in se tako “okuži” tudi pira.
Ima tudi s tem kdo kakšne izkušnje?
rada bi vas se nekaj vprasala. pozna katera kaksen dober recept za kruh? je kruh dober samo iz pirine moke,ali je bolje,da se doda tudi sojina rizeva..?
v sparu sem iskala testenine in sem nasla le pirine.kje pa se dobijo rizeve ali katere druge?
tudi sicer ne njadem trgovine,ki bi imela siroko paleto izdelkov iz ostalih zitaric(moke,testenine).mi lahko kdo kaj predlaga?sem pa iz ljubljane.
vsaka pomoc dobrodosla.
Menda je dobo založen Hipermarket v Šiški (imeli naj bi poseben oddelek), v Lecleru tudi dobiš – sama tam kupujem bolj namaze in sojine stvari. Moko imaš od firme Natura. Riževe rezance najdeš pri kitajski hrani.
Zelo dobri Ibi namazi – bio, najdeš v pokriti tržnici, v centru Lj… Imajo tudi razne moke.
Jaz sem iz okolice – Vrhnike in velikokrat kupujem v Mercatorju, v Loki, tako da mislim, da so kar vsi malo večji Mercatorji dobro založeni s tako hrano.
Lp, Sara:)
strinjam se s Saro. Lahko priporocim se: trgovina Jablana (v 1.pavilonu trznice BTC).So zelo bogato zalozeni in prodajalke strokovno svetujejo.
Izdelki so pakirani, nekaj se jih dobi v zakljih in ti po zelji stehtajo, testenine imajo rizeve, pirine, koruzne, imajo piskotke, prepecence, … vse za nase potrebe.
Kruh iz pirine moke je meni ukusen. Pecem ga v “kruhomatu”. Testo zamesim enako kot za beli kruh, le malo bolj redko mora bit, da ni zbit.
poisci na Kulinarika Slo recept Pirini buhtlji. Malo si ga priredis in lahko marsikaj kvasenega speces.
pozdravcek dome