Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Alergija na pse!

Alergija na pse!

Pozdravljeni,

Imam sina starega 8 let,ki je že od starosti treh mesecv hud alergik V preteklosti je bil alergičen na zelo veliko stvari(jajca,mleko,soja,arašidi,večina sadja,pšenica,lateks,hišni prah,psi in mačke…) Večino teh alergij je do svojega 7 leta prerasel. Alergolog nam je povedal,da bo pa alergija na pse in mačke ostala za zmeraj.
Sin ima med drugim tudi druge zdravstvene težave. Je srčni bolnik,zdravi se zaradi hipertenzije,v redni terapiji prejema tudi Flixotide zaradi astme. Razen v zadnjem letu je imel pogoste epizode bronhitisov,ki so trajali tudi do tri tedne,ter 3 pljučnice.
Simptomi alergije so se v preteklosti kazali s težkim dihanjem,otečenim obrazom in vratom,ter dihalnih poti,nekajkrat je bil tudi nekako v transu in neodziven,kot da sanja in ga ne morem prebudit…

Smo veliki ljubitelji živali,vendar smo se nekako sprijaznili,da kužka pri nas ne bo. Pred malo več kot enim mesecem pa smo naleteli na oglas za golega psa,ki naj ne bi povzročal alergij. Psa smo posvojili,pa se je izkazalo,da smo naredili napako in podatek ne drži. Sinu so se pričeli pojavljat simptomi alergije. Najprej samo z kihanjem,smrkanjem,nadaljevalo se je s praskanjem in sedaj z napadi težkega dihanja,tako da mu sedaj redno dajem Claritine,katerega učinek je zelo minimalen,ker so težave vseeno prisotne,niso pa(vsaj trenutno) rizične. Ampak,glede na to da se vse samo stopnjuje,se bojim,da nas čaka spet že znana zgodba,ki smo jo doživljali z alergijami.

Prosim iskren odgovor,a se mu da kako pomagat s homeopatijo in kako hitri bi bili vidni rezultati? V bistvu se mi zelo mudi,ker smo že na tem,da kužka oddamo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Zaskrbljena

Pozdravljeni,
večino alergij se da s homeopatskim zdravljenjem popolnoma pozdraviti. Zdravljenje pa zna biti kompleksno in dolgotrajnejše in je treba večkrat dati več zdravil v pravilnem zaporedju, večkrat moramo poseči tudi po miazmatskih zdravilih. Glede na siceršnjo komorbidnost (prisotnost večih bolezni sočasno) je motnja pri vašem sinu tudi sicer globlja in je pričakovati dolgotrajno zdravljenje, zato vam hitrih uspehov ne moremo obljubiti. Tako je verjetnost, da boste kužka lahko obdržali, precej majhna. Po drugi strani pa vas lahko opogumlja dejstvo, da je alergija na pse in mačke v nasprotju s prognozami šolske medicine s homeopatijo popolnoma ozdravljiva, zato kakšen kosmati ljubljenček nekoč v prihodnosti ni znanstvena fantastika.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,
Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in gremo z upanjem naprej. Definitivno se bomo obrnili po pomoč tudi k homeopatu.

Lp

New Report

Close