alergija na pršice
Evo, doletela nas je (oziroma sina, če smo čisto natančni) ena bolj zoprnih alergij – na pršice. Hvala bogu samo na to, hrana je vse OK. Zdaj nas pa čaka nekaj naložb in dela.
Kam po posteljno prevleko za pršice in katera se najboljše obnese, če imate izkušnje?
Ste zaradi otrokove alergije na pršice dejansko preuredili vse stanovanje (vrgli tepih iz otroške sobe, dali knjige v steklene vitrine, ukinili plišaste igrače ipd) ali je bil rezultat že samo s prevleko in rednim sesanjem stanovanja?
Sin ima tudi zelo suho kožo. S katero negovalno kremo vi mažete svoje otroke?
pozdravljena,
alrgija na pršico je bila pri moji hčeri prisotna v zelo hudi obliki – kontaktna alergija (ob stiku s preprogo je takoj dobila izpuščaj – koprivnico in močno jo je srbelo). Nabavili smo prevleke za jogi v Sanolaborju, umaknili vse plišaste igrače, kupili pralno posteljnino za alergike, naročili antialergijski jogi po meri v Meblu…..pa ni bilo pravega rezultata.
V oktobru 2003 pa smo začeli z BICOM terapijo in alergijo na pršico uspešno odpravili :)) prevleko za jogi imamo le za v hotele in bolj zaradi “filinga” ko gremo v tujo posteljo…..
lp, T.
oh pa sem pozabila pripisati – za nego uporabljava Unquentum Emolliens, ki ga dobiva na recept in je super. Maževa se 2x na dan, sedaj, ko je mraz pa po obrazu in rokicah vsakič ko greva ven. Mila ne uporabljava, za umivanje imava Aderma gel za tuširanje, večkrat pa v kopel dava olivno olje in kapljici čajevca.
Upam, da bo katera od informacij dobrodošla ;))
lp, T.
TT, moj sin bo tudi maja star 5:)
Malo sem pobrskala po internetu in videla, da prevleka za posteljo stane tudi skoraj 30 jurjev!!!
Kam sta hodili na bicom? Kako to pravzaprav poteka in koliko cirka stane recimo eno srečanje, kolikokrat na mesec sta šli? O tej terapiji pravzaprav ne vem veliko, razen da se jo na veliko hvali.
Hvala za nasvet glede kreme – jaz oba otroka z milom umijem le enkrat na teden, ker imata suho kožo, sploh sin ima letos grozne težave.
ojla,
ja Brina poizkušali smo, vendar ni bilo uspešno, tako da smo s terapijiami prekinili lani jeseni. Terapevtka je predlagala prekinitev, da se organizem postavi na svoje noge saj smo bili na terapijah skoraj celo leto. S terapevtko se večkrat slišiva in sva mnenja, da nadaljne terapije še počakajo, saj je pikica super (tok,tok)…
na bicom sva hodili v Kranj (Petra Benčina Rupel), terapija je bila enkrat na teden po eno urco… glede same terapije ve največ Mojca- Resonanca, ki je tudi sama terapevtka – in je imela super članek v reviji Otrok in družina.
Z milom moje hčerke ne umivam, uporabljava pa gel za tuširanje od Aderme ali pa od Avene.
lp,T.