alergija na ospamox
Živjo!
V petek sem bila z Marušo pri Vas, in dobilia je ospamox. Dala sem ji ga v soboto zjutraj, ker je tudi zvečer in ponoči jokala, da jo boli ušesek, danes je že OK, nič več ne joka da jo kaj boli je pa dobila koprivnico-oz. ene bulice (kot da jo je pičil komar) po rokah. Seveda zdej so še bolj grozne, ker jih je ponoči spraskala do krvi. Danes sem ji vseeno dala obakrat AB, ker drugih stranskih učinkov ni bilo. A je to OK ali naj raje preneham? Je pa v navodilih navedena koprivnica kot blažji stranski učinek. Res pa je, da je prejemala tudi daleron, ki ga ni jedla že več kot eno leto in bi bila lahko alergija tudi od njega.
Mah sej ne vem, te njene alergije me bodo še ob živce spravle.
Kaj naj zdej naredim…?
LP,Barbara
Če se pri jemanju antibiotika pojavi izpuščaj, vedno okrivimo le-tega, čeprav je, kakor se spomnim, alergija na amoxicilin izključena? Seveda tudi Dalerona ni mogoče kar tako izključiti kot krivca.
Če imate, da jte Claritine in če se izpuščaj ne slabša, nadaljujte z Ospamoxom, Daleron pa sedaj ni več potreben.
Če se bo izpuščaj slabšal ali ne bo izzvenel, se slišimo jutri popoldne, ok?
Mam xyzal, ali ji potem lahko dam kar 1/4 preden gre spat? Se ne bo mešal z AB?
Dalerona pa itak ne rabi (zaenkrat) več:-). Alergije na amoxicilin nima (je že prejemala npr Hicincil brez težav).
Je pa tale ospamox huda pogrutavščina (topi se tekočini), res otrok ga brez težav popije, full se lepo stopi, jest ga dam kar v mal sokca in ni nobene panike.Ma zakon…
Vas pokličem (popoldan) če bo kaka hujša reakcija, Torej če ostane izpuščaj tak kot je dam kar do konca ta AB?
Ma full hvala za odg. zlata ste..
Nočko,Barbara
Ok, potem pa Xyzal, 1/4 tablete pred spanjem
Jaz bi rekla, da Ospamox dalje, če ni slabše z izpuščaji.
Ja, sej je res Ospamox super, pa še na 12 ur se ga daje, kar je super odlično v primerjavi s Hiconcilom.
Bolj srebra kot zlata, sem naššla en srebrn pramen, pa ni od barve:=))
he he, običajno kodrlajsasta:=)