Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Alergija na nikelj in formaldehid

Alergija na nikelj in formaldehid

Pozdravljeni,

mama ima diagnozo atopijskega dermatitisa in pa alergije na nikelj in formaldehid. Od leta 2017 opaža srbeče izpuščaje in vnetja kože, ki so vedno slabša. Na lasišču se ji naredijo “rane”- v izvidih navedeno kot “ekcematoidna žarišča”, to pa se pojavlja tudi na stopalih, zadnje čase pa tudi oteka v področje lic, vek in čela. Ta vnetja so vedno hujša in se skoraj nikakor ne umirijo. Za terapijo je predpisano Belogent mazilo, ki naj ga uporablja za žarišča. Zanima me ali se v tem primeru da pomagati s čimerkoli, saj ji zdravniki povejo, da več kot mazila ne morejo priporočiti. Rečeno pa ji je bilo tudi, da ji nič drugega ne morejo dati zaradi njene redne terapije (Mirapexin in Emgality).

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za čas in odgovor.

Lep pozdrav

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

Kombinacija atopijskega dermatitisa in alergije na omenjene sestavine. Vprašanje je kaj je v ospredju, če so spremembe po glavi je očitno atopijski dermatitis, ker predvidevam, da si na glavo ne nanaša sestavin na katere je alergična.  Za atopijski dermatitis je omenjena krema le za umiritev sprememb, kasneje pa se uporabljajo za vzdrževanje stanja kreme, ki delujejo na imunski sistem lokalno in ne tanjšajo kože.

V zelo hudih primerih pa obstajajo biološka zdravila.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close