alergija na ne vem kaj
Prosila bi vas za nasvet, ce ima se katera taksen primer.
ce jem jabolka ali marelce ali hruske ali mandeljne…. pocasi se to mnozi, nova in nova sadja padejo v to skupino na katero sem alergicna… ko jem to sadje me v ustih vse srbi, po ustnicah, nebo, usesa….po mandeljnih me celo dusi…zanimivo, da kupljeni jabolcni sok brez problema pijem, jabolka pa ne smem jesti
iz neznanega razloga se mi vsake toliko casa naredi tudi ekcem na rokah…
ne vem na kaj sem alergicna, se sama zdravnica mi je rekla, da testi na kaj bi bila alergicna nimajo smisla
ima katera podobne probleme? na kaj sem sploh alergicna
Možno je, da gre za t.i. kombinacijo alergij. Če ješ določeno sadje in vdihavaš npr. cvetni prah v času cvetenja, dobiš rekacijo, drugače pa ne. Ali če npr. ješ sadje v kombinaciji z orehi ali lešniki.
Če ob mandeljnih čutiš dušenje, se obvezno posvetuj z zdravnikom.
Enako sem alergična na ne vem kaj. Na testiranjih sem bila 3x. 2x v LJ, enkrat na Golniku. Po tistih testih sem alergična dobesedno na vse (pa vem da nisem), besede zdravnice: “vi ste pravi alergološki laboratorij.”
Kombinacije hrane na katero sem alergična, pa še vedno niso niti približno ugotovili, zato sem sama prenehala opravljati te teste – naročena sem bila še na dodatno preživljanje na kliniki, pa sem se odpovedala.
Malo pazim pri prehrani, malo tudi eksperimentiram, da bi ugotovila tisto kombinacijo, na katero sem alergična, in kadar pride do reakcije, vzamem claritine, pa je. Seveda eksperimentiram samo doma, kadar se lahko potem tudi “zdravim”, npr. čez vikend.
Tudi jaz sem bila alergična skoraj na vse + kombinacija raznih alergij (pelodi trav in jabolko,..). Čimbolj se izogibaj sadju, ki ti povzroča probleme, vsaj dokler ti ne bo jasno, na kaj točno si alergična. Probaj Bioresonančno terapijo, meni je zelo pomagala. Precej časa sem bila tudi na antihistaminikih, po tej terapiji pa že nekaj let ne jemljem ničesar.
Srečno,T
Imam podobne težave.Prav tako, če jem surova jabolka, nektarine, marelice, hruške… me začnejo srbeti usta, nebo, ustnice. V najslabšem primeru se mi potem spusti na ustnicah še herpes. Včasih pomaga, če sadje ful opereš v vodi, ki ji primešaš kis,saj je namreč močno škropljeno.Ali pa ga olupiš. Meni včasih pomaga, včasih pa spet ne.Kaj za hudiča bi to blo,ha?