alergija na mraz
Jaz sem si pozdravila astmo s konopljinim oljem, pa še tako lepo kožo imam zdaj:) Fajn je, če pogledaš sestavine olja, kje je proizvedeno.. jaz preden sem si ga naročila sem vse pregledala in ugotovila, da so kanadčani najboljši pri tem, ker so najdlje na trgu. Sploh pa na kar moraš bit pozorna oz. je fajn da je olje BIO konopljino olje.
Tudi meni se začenja nekaj podobnega. Pred nekaj dnevi sem po vsakem sprehodu najprej opazila hudo srbečico na rokah (členkih prstov) in nogah. Danes pa me je močno srbelo po vratu in obrazu in dobile sem prave urtikarije. Trajalo je približno eno uro, potem je počasi splahnelo. Strah me je, da bi se to stopnjevalo. Do kam lahko gre? Mogoče vpliva tudi stresno obdobje po porodu. Bi pa rada čim več hodila ven z dojenčkom. A je pri vas vplivalo to, koliko časa ste bile zunaj? Če je namreč vseeno, bi ostala zunaj čim dlje in šla ven manj pogosto. Hvala za odgovore!
Živjo,
zanima me, do kakšnih “stopenj” se je pri vas razvila alergija na mraz? Jaz skoraj ne hodim ven, ker sem potem vsa pikasta in otečena. Približno 20 minut na svežem zraku je kar dovolj. Najbolj se pa bojim kakšnih hujših posledic kot je na primer oteka je jezika… To sem opazila, ko sem pojedla malo sladoleda. Kakšne so vaše izkušnje? Hvala!!!! In pa seveda katera zdravila vam pomagajo. Jaz še dojim in zato nič ne jemljem.
Lp
Imam enake težave, a mi konopljino olje ne pomaga.
Največkrat se začne ob prihodu na toplo ali če sem predolgo na hladnem.
Rešujem se s tem, da ko se začne rdečica in srbenje
odidem na hladno in se z krajšimi prihodi na toplo postopoma
segrejem… včasih pomaga tudi mrzla voda… zatekanje ustnic
in nosa se hitro konča, le roke so še vedno zatekle…
Nekateri pravijo, da je to slaba prekrvavitev!
Zanima me, če obstaja kakršnokoli zdravilo.