Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na mraz

alergija na mraz

morda mi bo kdo tu znal bolje pomagati kot zdravnik:

že kakšnih 7 let imam eno hecno alergijo, ki se pojavlja ob mrazu, se pravi najprej rdečica, pike, otekam, srbi za znoret, če je zelo hudo, mi oteče tudi ustnica in obraz komajda čutim, težje diham.
se ne bi preveč sekirala, samo je vsako leto huje. včasih je bilo to res samo pozimi, zdaj pa tudi sredi poletja, npr. ob večerih, ko pač ni 30 stopinj, ampak “le” 25. ali pa kopanje v morju letos – čista groza, ven sem komaj še prilezla in kakšno uro prihajala k sebi.
no, in sem potem šla poleti k dermatologu, naredili so mi vse teste, kar obstajajo: hladni globulini, krioglobulini, ana test… pa je vse normalno.
zdravnik pravi, da ni nujno, da se v krvi kaj pokaže, da bova naredila test še za raynould, potem pa tudi njemu zmanjka idej in mi bo dal neko poskuno zdravilo, ker “tudi če potrdimo vašo alrgijo, nekega pravega zdravila še ni, so samo poskusi”. to pa je problem, ker jaz zdravil ne bi jemala, če se točno ne ve, zakaj ta alergija, ker ni tako hudo, da ne bi mogla s tem živet, je pa precej zoprno, pa še drugega otroka planiramo, ki ga bom dojila.
a ima kdo podobne težave in kako jih rešuje.
naj povem, da problem ni v tem, da se naj bolj toplo oblečem, ker dobim alergijo tudi pod žabami in hlačami na nogah npr.
je pa najbolj zoprno, da je na obrazu, ker zgledam po pol urah na mrazu kot kak gobavec in sem vsa živčna, tako srbi.

pozabila vprašati:
bi tu pomagala BICOM terapija?

Diagnostiko in zdravljenje vaših težav izvajajo na Dermatološki kliniki v Ljubljani. Čakalna doba je sicer dolga, vendar nikakor ne daljša od let kar imate težave.
Mogoče je vredno poiskusiti !

Zivjo,

no pa sem našla sorodno dušo, ki ima podobne težave kot jaz.
Baje gre za zimsko alergijo. Pri meni je tako, da ko se začne mraz (sedaj) me začne močno srbeti koža po nogah. Ponoči se obilno praskam, zjutraj sem v krastah. Najprej sem se kar nekaj let mazala s kortikosteroidnimi kremami, sedaj tega več ne počnem. A alergija je še kar tu-živim z njo. Poleti nimam težav.
Kot si napisala ne pomagajo nobene žabe pod hlačami ali kaj podobnega. Meni sicer malenkostno pomaga mehanska zaščita. In sicer se vsako jutro in vsak večer po nogah mažem s kvalitetnimi losioni za telo. Tako naj bi mraz težje prišel do kože.
Me pa zadeva trenutno skrbi malo bolj, saj sem doječa mati in ne držim nobene prehranske diete. Ali je tvoj otrok v redu?

P

imam podoben proglem in ga rašujem tako, da si zjutraj in zvečer celo telo namažem z oljem za reaktiviranje kože, kateremu dodam nekaj kapljic eteričnega olja Tea tree. Blaži srbenje, in mraz težje prodre v notranjost. Zvečer pa me koža ne srbi, tako kot me je prej, hvala bogu nimam več prask, ki sem si jih prej nevede povzročala s praskanjem.

lp

Clara,

mi napišeš katero olje za reaktiviranje kože uporabljaš in kje ga je moč kupiti? Ali tea tree oil kupiš v Body Shopu?
Hvala,
P

oba izdelka sta od justa, nism hotla pisat znamke, zaradi reklame, men pomaga samo to. Alergije pa mi niso ugotovili, kljub številnim preiskavam.

lp

živjo,
tudi jaz imam tako alergijo. Ne smeš se preveč tuširat – ne vsak dan, voda samo še poslabša stanje. Vsaj pri meni ja tako.
lp

živjo!
js mam tut alergijo na mraz. prsti na rokah mi otečejo in jih sploh ne morem skrčiti. to se je začelo že lani, ampak še ni bilo tako hudo, zdej pa še pisati ne morem več v takem stanju. zanima me če je že kdo odšel na Dermatološko kliniko v Ljubljani in mu je to pomagalo.

http://med.over.net/forum5/read.php?136,4842271

Preberi in – izberi:-))

Lep pozdrav!
Letos se mi je prvič zgodilo, da me je mraz pri -1o stopinjah tako ožgal po nogah po bedrih, da me je koža zelo pekla, bila je pordela in robata. Srbenje je bilo grozno. Naslednji dan pa sem imela podpludbe. Od takrat pa samo, da je malo mraz (-2 stopinji) se mi vsi gornji znaki pokažejo. Morda je treba res k zdravniku. LP Viva

tusi jaz imam alergijo na mraz. Vsaj tako menijo ljudje, ki so to videli. Nekje sem prebrala da baje pomaga če vsak dan spiješ 2 žlivi konopljinega olja. Alergija bi motala izginiti v 14 dni. Sama nameravam tudi to poskusiti, vendar ne vem kje bi to olje dobila. Alergija je zelo moteča, saj jo imam na rokah. Pozimi se še to da zakriti vendar ko postane toplo pa mi je nerodno da bi oblekla kratke rokave. Vseenopa milsim da je vredno poskusiti.
L.p.

Tudi jaz sem se spopadala z alergijo na mraz. Čez sem dala že 2 dermatologa in vse alergijske teste…nič ni pomagalo…kupila sem to in tono kremo a brez uspeha. Na internetu sem prebrala, da to alergijo lahko pozdravi KONOPLJINO OLJE. Morem reči, da mi nikakor ni žal da sem poslusilča. Alergija je v 14 dneh izginila. Pila sem 2 žljici na dan. Priporočam vam, saj se mi zdi da edino to lahko pomaga.

@Clan

Tudi jaz imam alergijo na mraz in me zanima, kje lahko dobim KONOPLJINO OLJE, ker bi tudi jaz rada poskusila odpraviti alergijo?

hvala za odgovore =)

Ravnokar sem iz Moravskih toplic in tam v vasi z apartmaji sem naključno naletela na trgovino kjer prodajajo to olje – sicer mi niso znali razložit čemu služi ampak, če tale moja informacija kateri pomaga jo z veseljem zapišem – ni mišljeno kot reklama.

Sploh nisem vedela, da obstaja tudi alergija na mraz. To mi je pa dalo misliti! Skoraj prepričana sem, da to odpravi primerna dieta.

Tudi sama sumim, da imam to alergijo. Sicer ne tako hudo, kot vi, ampak… že par let mi pozimi zatekajo prsti na rokah in nogah. Najprej so mravljinci, nato postanejo prsti rdeči in zatečejo. Ko pridem na toplo, čez cca 5 minut vse mine, tudi rahla srbečica. Vse preiskave so bile ok (hvalabogu), pač sedaj rokavice še bolj pogosto gor;)) Je pa res, da je rahlo neugodno, ker ljudje ne verjamejo tega in se spopadam s tem, da moram večkrat iti na mraz čistiti službeni avto (pač tajnica sem) in potem komaj hodim, tako mi vse zateče. Pa opažam tudi, če imam na sebi kakšne bolj “navadne” čevlje, škornje, ne ravno usnjene, je zatekanje še hitreje prisotno. Tako da obvezno malo večje škornje kupim (za pol številke) in termo zoknci pozimi.

Čim manj težav vam želim…

Ravno se učim pafi (patološka fiziologija) pa me to zelo spominja na anafilakoidne reakcije. 🙂
V bistvu ne gre za alergijo, ampak se jim reče anafilakoidne, ker so podobne anafilaktičnim reakcijam.
Pri alergijah pride do reakcije med alergenom in protitelesom, tukaj pa ne (mraz kot tak ne more biti alergen).
Pri tem je štos v tem, da zunanji dražljaj (npr. mraz) povzroči podobne znake kot lokalna anafilaksa, zaradi izločanja histamina. Zato pa se pojavi urtikarija, srbenje, …

Živjo.
Jst imam čisto isti problem kot timea. Tudi meni je vsako leto huje in letos ko smo bili na morju sem šla malo dlje plavati ,voda ni bila precej mrzla ampak me je useeno začelo kar dušiti…. komaj sem priplavala na obalo. telo je bilo čisto bulasto,bledlo se mi je in noge me kar niso držale. Ko sem hotela ustati sem izgubila zavest… po navadi je bilo to res samo pozimi ob najhujšem mrazu ampak zdaj celo tudi če ni temperatura np. nad 25 stopinj dobim to. to tudi zelo hudo srbi .
Tako da sem na spletu malo gledala za to alergijo in kar veliko jih je pisalo da zelo pomaga konopljino olje. tudi sama sem se odločila za to in ga kupila. naj bi na dan popil dve žlički. jst dam eno zjutraj in eno zvečer pa še nisem videla ,da bi se kaj spremenilo.. mogoče zato ker učasih pozabim in ne dam točno dve žlički?,ali je problem v tem ker dam mali in ne veliki žlički?(saj je groznega okusa in še se komaj prisilim da bi popila), ali pa je to samo “larifari” čeprav so vsi rekli da pomaga . prosim če kdo ve odgovore naj mi odgovori. HVALA. 🙂

jst sm ga naročila preko interneta.

New Report

Close