Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na mleko pri 2 -letnici -kaj lahko poje, oz.pije?

alergija na mleko pri 2 -letnici -kaj lahko poje, oz.pije?

Dragi starši s podobnimi izkušnjami!

Naši dveletnici so izvidi pokazali alergijo na kravje mleko. Zanima me naslednje – v alergološki ambulanti mi niso dali nobenih navodil – katere preparate lahko uživa in katere ne.

Sedaj pije sojino mleko Vitaquell z okusom vanilije (predvsem zvecer preden zaspi) – ali je to skodljivo za njene zobke?
Kaksno maslo ali margarino uporabljati?
Kako je s sladko smetano, jogurti?

Kako “strogo” dejansko držite dieto? Problem imamo, ker namreč deklica pogosto sama odkriva sladkosti in pregrehe hladilnika…

Reakcij sicer na mleko nima nobenih, le krvni testi so pokazali…

Hvala za info in lp
Nika

Poglej malo starejše poste, je že veliko napisanega o tem.
Drugače pa dobiš v skoraj vseh malo bolje založenih trgovinah, npr. Mercator sojine in podobne dietne izdelke, ki ne vsebujejo mleka. Npr. riževo, sojino mleko, iz soje imaš zelo veliko namazov, ki so mimogrede tudi zelo dobri, dobi se tudi rožičev namaz, lešnikov namaz – podobno Nuteli, lahko ji pripraviš koruzne kosmiče v riževem mleku ali pa kupiš od Bebija riževo kašico z banano in ji ti vmešaš v riževo, sojino mleko, razne tablice se tudi dobijo za potešit lakoto.. Meni se zdi npr. riževo m. dosti boljše (po okusu) od sojinega. Seveda so sojini tudi dobri, samo morajo biti mešani s čokolado, vanilijo.. Imaš tudi razne pudinge, pa tofu sire… veliko stvari je.
Saj boš videla da ni tako težko, samo par stvari moraš odkriti. Je pa res vse dosti dražje, ampak jaz se tolažim s tem, da je tudi dosti bolj zdravo :). Kar na lov za sojinimi izdelki, veliko jih dobiš tudi v Lecleru.
Lp, Sara;)

Še to: od Vitaquell-a imaš tudi sojino margarino in sojine jogurte..

Pozdrav!

Uporabljate lahko margarino Gea, ki j v 1/2 kg embalaži. Masla ne, smetane ne, razen rastlinske, kjer pa je preveč E-jev.

Priporočam, da nimate doma nobeni izdelkov, ki jih ne sme.
Sama se še psihično pripravljam na dieto naše skoraj 3 ltnice, brez mleka in pšenice. Pa še doma bo morala biti, saj za dieto v vrtcu rabiš potrdilo. Doma imam namreč še eno 9-mesečnico in bo pestro…. Predvsem uspavanje.
Danes sej enamreč 3-letnica po eni uri zbudila s polurnim kričanjem Ne ne ne, se je bilo en velik NEEE…..

Spoštovani!

Da vam lahko natančno odgovorim potrebujem nekaj podatkov. Kadj so ugotovili alergijo na mleko, kakšne težave je imel vaš otrok. Kakšno dijeto ste do sedaj imeli. ?
Lep dan.

New Report

Close