alergija na mleko-pregomin
Kar nekaj sem prebrala na tem forumu,pa bi vas vprašala za vaše mnenje in izkušnje.
Moja hči bo 6.10.dopolnila dva meseca in že kar nekaj časa se ubadava z izpuščaji,za katere so pred tednom dni rekli,da je alergija na kravje mleko.
prvih 14 dni sem jo dojila,ker pa mi je zmanjkalo mleka sva potem prešle na aptamil pre in nato na aptamil 1.pojavila se je suha koža na prsih in rdeče pikice,ki so se pred 10 dnevi začele širiti na roke,vrat,trebušček in hrbet.V petek sva dobili nasvet pediatrinje naj takoj začneva z pregominom.V torek sva bili na kožnih testih,ki so bili negativni,vzeli pa so ji še kri in izvide še čakava.Zanima pa me naslednje-bi po 7 dneh hranjenja z Pregominom izpuščaji že morali izginiti in naj se ne bi več pojavljali novi,če bi bila to dejansko alergija na mleko??Opažam pa,da postane pikasta,ko leži na plenici(izpuščaji izginejo kmalu ko koža ni več v stiku s plenico)ali ko jo obrišem okrog ust.Mislim,da bi bilo najbolje,če bi zamenjala prašek.Mehčalca ne uporabljam več,niti robčkov,sumim pa prašek.
Kakšno je vaše mnenje in izkušnje s tem???Ne bi ji želela dajati Pregomina po nepotrebnem,saj odkar jo hranim z njim ima krče,bruha in počasi je začela zavračati to mleko.
Hvala za vaše odgovore,ki jih nestrpno pričakujem.
Marjetka,
glede Pregomina ne vem, ker imam sama dovolj mleka, da je moja hči še pri 10 mesecih izključno dojena. Ker pa je alergična na cel kup snovi sam se morala jaz strogo držati diete. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da se je koža moje hčere popolnoma očistila izpuščajev šele po približnu mesecu dni stroge diete. Toliko časa so bile torej snovi še prisotne v mojem telesu. Lahko se sliši blesavo, ampak jaz vem, da je tako , ker sem se diete držala. Po mesecu dni je bila njena koža popolnoma čista. Tako je še danes. Čim pa se kaj “pregrešim” kožica vzcveti šele po 5 dneh. Torej ima nekakšen zapozneli efekt.
Lep pozdrav, Irena.
Mi smo na Pregomin prešli postopoma, torej, da sem ji mešala Pregomin in Comformil – po navodilih pediatrinje. Po Pregominu ni imela nikakršnih težav in še vedno jih nima. Se je pa koža popravila. Seveda tudi negujemo kožo s kremo (Menalind negovalna krema – priporočila pediatrinja). Tudi jaz ne uporabljam mehčalca, robčkov, … Perem s tekočim Arielom in vedno dvakrat sperem.
Moja hči pa je alergična tudi na pregomin. (Po testih pri BICOM terapevtu) .
Sedaj pije riževo mleko. Stara je dve leti in pol , dve leti sem jo dojila , pa je kljub moji strogi dieti imela izpuščaje.
Pozanimaj se , ali dobiš pregomin na recept. Pa tudi negovalno kremo ti lahko napiše pediater (olivno olje v LB, mandeljnovo kremo ).
L.P. metka