Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na med

Alergija na med

Zdravo! Jaz bi samo vprašala, če kdo ve kaj o alergiji na med. Ali je to zelo resno? Koliko medu je potrebno za resnejše težave?
Vnaprej hvala!

Alergija na med se lahko kot vsaka alergija kaže v blažji ali težji obliki odvisno od tega koliko si alergična. So ti alergijo ugotovili in potrdili? Veš koliko križcev imaš oziroma kak IGe?
Sicer pa sem jaz kar hudo alergična (+++) na med, a vseeno lahko pojem kakšen kos potice v kateri je med vsem drugim tudi malo medu… ne pa seveda medu kar tako in recimo že medenjak mi povzroči pikice po ustni votlini in na ustnicah…
Aja. pa še to. Alergija na med se dokaj pogosto veže na alergijo na čebelje pike! Če ne veš ali si na to alergična se ti splača preveriti pri alergologu, ker seveda zna biti reakcija ob kakem morebitnem piku zelo resna zadeva – povem iz svoje izkušnje.

Ali je mogoče, da zaradi prevelikega odmerka tudi umreš ali kaj podobnega? Če, koliko je potrebno za to? Ali lahko med v čaju škodi? Hvala za odgovore!

Hm, kaj pa vem? Nisem slišala še nikoli za kak tak smrtni primer. Vendar so mene zaradi reakcij na druge zadeve že oživljali zato se jaz ne igram in raje ne poskušam s kakšnim medom v čaju…
Kako se pa pri tebi sploh kaže alergija na med??

New Report

Close