Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Alergija na lokalno anastezijo?

Alergija na lokalno anastezijo?

Pozdravljeni!

Sem mamica pet tednov stare punčke in že vse od poroda imam bolečine v čeljusti. Ko sem odšla k svojem zobozdravniku mi je rekla, da ona ne vidi nič posebega kar naj bi me bolelo. Napotila me je slikati čeljust. Naj povem, da sta mi 14 dni pred porodom odpadli plombi v zgornjih osmicah. Ampak je takrat zobozdravnica rekla, da ona ne dela nič med nosečnostjo in naj počakam na porod. Torej, slikala sem zobe, odšla k dežurnemu zobozdravniku, ker je moja na dopustu, le-ta mi reče, da imam obe zgornji osmici za ven, ker sta gnili in da bolečina izvira najbrž od tu. Se že pripravi na poseg, vpraša za alergije, povem da sem alergična na ospen in reče “potem pa ne bo nič”. V lokalni anasteziji naj bi bil penicilin in on ne upa tvegati. Mi da napotnico za stomatološko kliniko v Ljubljani, vendar brez napisa nujno, saj nimam otekline. Pokličem na stomatološko in mi reče, da je prvi prosti datum meseca maja! In da Ospen nima popolnoma nič z lokalno anastezijo in da ne razume kaj je mislil zobozdravnik. Torej, naj bi jo brez problema, kljub moji alergiji dobila. In, trenutno spet sedim tukaj, z bolečinami. Vzamem lahko samo Lekadol, saj polno dojim. Le-ta mi pa ne pomaga skoraj nič. Ponoči skoraj ne spim. Ostajam brez upanja, da me bo kdaj nehalo boleti, saj v bistvu sploh ne vedo ali sta res krivi gnili osmici.

Prosim za Vaše mnenje kolikšno zvezo ima Ospen z lokalno anastezijo. Ali jo lahko mirno prejmem ali moram biti pod kakšnim nadzorom?

Najlepša Vam hvala za odgovor in lep dan še naprej.

Spoštovani. Alergija na penicilin nima nič skupnega z alergijo na lokalne anestetike, ki se uporabljajo danes (o tem sem že pisal v enem od odgovorov) in gre samo za izgovor. Res je, da se je včasih uporabljal lokalni anestetik, ki je imel dodan Penicilin G (ki med drugim povzroča skrčenje žil in s tem podaljša čas delovanja anestetika), vendar nisem niti prepričan, če ga je sploh še mogoče dobiti.
Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close