alergija na klor?
Moja dveletnica ima zelo občutljivo kožo ter dokazano alergijo (sicer blago) na mleko (imamo dieto). Nekaj dni smo bili v toplicah na bazenih, kjer je voda zelo klorirana in je kljub tuširanju in negi kože (Linola urea, eucerin) dobila po rokici in hrbtu srbeče flekce. Zdaj pa ne vem, a je lahko zaradi klora ali je mogoče zaradi krem za sončenje (čeprav smo jih uporabljali že prej, pa ni bilo reakcij). Ali ima kakšen od vaših malčkov alergijo na klor oz. se koža zelo poslabša v bazenih?
No, točno tako je bilo pri našem šestletniku, le da so bili ogromni rdeči “madeži”, zelo srbeči in hkrati mu je najmanj petkrat dnevno tekla kri iz nosa. Je astmatik, alergičen na jajca, pršico, agrume….Pediater je rekel, da bi lahko bila alergija na klor, vendar je to skoraj nemogoče rečt, ker ni nobenih specifičnih testov, ki bi lahko to potrdili. Tako, da mi hodimo le še na morje, je nekoliko bolje.
Aja, peiater je rekel tudi to, da bi šlo lahko za skupek “naključij” : sonce, kreme, klor….
Tudi jaz sumim pri svojem sinu alergijo na klor. Sicer nismo bili na bazenu in tudi šli ne bomo, ampak doma, če je kak dan, da se prav voha klor v vodi in ga v tej vodi kopam, potem se začne praskati točno na tistih mestih na obrazu, kjer je imel prej izpuščaje zaradi alergije na KM. Tako, da sumim da je to to. Sicer pa za alergike kopanje v bazenih tako ali tako ni priporočljivo, ker bazenska voda je pa ZARES FEJST KLORIRANA. Pojdite raje na morje. Boljše enkrat na leto, pa bo brez problemov, kot pa večkratno namakanje v bazenski vodi, ki mu bo v resnici samo škodovala. Mi smo bili na morju in sem mu te predele umivala z morsko vodo in smo prišli domov z najlepšo kožo na obrazu na svetu. Lep pozdrav.
Zt, nismo mazali kože z nobenimi kortikosteroidi, pravzaprav je imela kožo do odhoda v bazene super in smo jo samo občasno negovali z linola ureo, negovalno kremo. Po treh dneh v bazenih pa je imela po rokicah najprej rdečkaste flekce, ki so jo srbeli, potem pa se je to spremenilo v svetle lišajaste fleke, ki ne srbijo več in se tudi ne luščijo, samo izgledajo kot kontrast ostali koži, ki je temnejše barve. Ne vem, kaj bi bilo to. Še sedaj jih ima po rokici.
saj sem razumela tvoje pisanje, moj post je bil bolj umestne narave.
tudi pri moji pupi se je do letos vedno na obrazu pojavljal, v poletnih mesecih, tak kontrast, letos ga nisem opazila, ampak mi ni niti malo jasno kaj bi bil vzrok.
morda pa ker je bil na koži izpuščaj ko je bila le ta izpostavljena soncu in se zato na tem mestu ni tvoril melanin, podobno kot pri krasti, le da se tam pač vidi še brazgotina.
Ne, naša je bila že prej temna, zagorela od sonca (ima že po naravi tako polt, da hitro potemni, poleti je prava cigankica, čeprav smo stalno v senci – razen seveda, ko je v vodi). Po kopanju v toplicah pa so na teh mestih nastali flekci in pozneje izgubili barvo (prej je na mestih flekov že bila temna barva, ki se ni ločila od ostale kože).
Zdaj razmišljam, da mogoče niso glivice, samo ne verjamem. Glivice se verjetno luščijo in srbijo.
Kako pa je bilo s tvojo hčerko in temi flekci? A so ostali dokler je imela temno barvo in so se šele pozimi porazgubili?