alergija na… – kaj naj jemo sedaj?
Danes sem po klicu na pediatrično ugotovila, da dr. Kuharjeva odhaja v pokoj in da ne vedo, kdaj bomo dobili izvide (čakamo že 3 m!!!). Je bila pa sestra toliko prijazna, da nam je povedala izvide po telefonu:
Poleg celiakije (pšenica, rž, ječmen in oves) ima sedaj tamali alergijo na koruzo, riž, mleko, jajca, korenje, zeleno in vse oreške + pršica in cvetni prah
Predvsem ne vem, kako naj se lotimo kruha – moram sicer pogledat sestavine na grezglutenskih mokah, ampak se mi zdi, da vsebujejo koruzo;
Kakšen nasvet?!
Meni je pa bioresonančni terapevt povedal, da v kolikor je še ta bolezen v začetni fazi, da bi se še dalo uspešno pozdraviti. Drugače pa naj bi bilo, če je že ta bolezen napredovala v tolikšni meri, da tudi bioresonančna terapija ne pomaga. Splača se vam posvetovati pri nekem terapevtu, ki se s tem ukvarja.
Pa veliko sreče!
Lepo pozdravljeni
Tudi sam ima alergijo na vse kar ste našteli zgoraj pa tudi še na kaj drugega. jaz jem predvsem kruh iz 100% ajdove moke, ki pa je “nikakršen”, pa vendar bolje kot ni. Jem pa tudi veliko ajdovih žgancov, sadje za zajtrk… Čimmanj alergij naj vas nadleguje in čimveč uspehov pri reševanju težav.
Pozdravček
DD lep pozdrav,
tudi sama sem mamica zdaj že 5 let starega sina in od tretjega tedna naprej se ukvarjamo z zelo težko alergijo. Mi smo dobili vse v enem paketu alergija na hrano ( mleko, jajca, pšenica, oves, rž, ječmen, soja, koruza ….)l pršico, zdravila, lateks, hišni prah, čebele ose imamo tudi astmo…. še vedno smo na dieti in bomo ZA VEDNO. Brez mleka in mlečnih stvari. Na začetku pa je bilo tako, da smo kruh pekli iz kamut moke – egipčanska moka. Kruh je kot podplat. S tem da je naš otrok do 6 meseca starosti užival mleko NEOCATE za katerega sem takrat plačala 11.ooo sit za 400 g škatlo ( embalaža ista kot Pregomin ). In ko je bil otrok star 6 mesecev je bil naš strošek mleka na mesec 130.000,00 sit. Pa rastemo naprej. Boš videla tudi pri vas bo bolje, dejstvo pa je,da se boš morala v tej situaciji znajti sama. Za sestavo jedilnika se lahko oglasiš pri dietetičarki ped.klinike ga. Andreja. Allternativa pri tej stvari pa je BICOM – biomagnetna resonanca. Uspešna in preverjena. Zdaj že dva meseca vozim sina v Kranj na takšno terapijo in smo odpravili pršico, hišni prah, počasi uvajamo novo hrano in upamo na še boljše rezultate.
Poznam šoke in strese ob branju odpustnic, kaj otrok lahko kaj ne….
toda le pogumno.
Upam, da sem ti lahko malo potolažila dušo.