alergija- na kaj?
Mojemu 3 mesečniku so pri 1 mesecu odkrili alergijo na mleko. Za jajca niso bili prepričani zato so naredili krvne teste, ki so bili negativni. Ker mu izpuščaji niso izginili smo bili pred enim tednom spet na testiranjih. Tokrat naj bi pokazalo alergijo na pšenico, jajca. Ti kožni testi se mi zdijo “čudni”. Povsod kjer so dali kapljice so bile rdeče pikice, ker ima občutljivo kožo. Vendar je rekla (tista ki ga je testirala), da mora biti bulica, če je na nekaj alergičen. Bulice na roki ni bilo, bile so samo rdeče pikice. kLjub temu so mi v odpustnico napisali, da ima alergijo na jajca, mleko (še od prej) in pšenico?. Sedaj ne smem več jesti jajc, za pšenico niso nič napisali da naj ne bi smela.
Vzeli so mu tudi kri, za teste na mleko in pšenico.
Kateri testi naj bi bili bolj zanesljivi? Ali je možno da nima nobene alergije, da ima samo AD? Na dieti brez mleka sem 2 meseca, v tem času ni velike spremembe, tudi ko sem bila na dieti brez jajc ni bilo spremembe. Šele sedaj ko ga mažem z olivno mešanico je koža lepša, pikice so samo po ličkih.