alergija na jajca
Pozdravljeni,
Pri sinu starem 1,5 leta so po testiranju ugotovili alergijo na jajca. (beljak 20,2 in rumenjak 3,2). Do zdaj resnejših težav ni bilo. Pred testiranjem je
jedel vse, res pa je da smo opažali, da ima včasih izpuščaje po obrazu in oko je postalo kot da ima vneto. Ko pa je enkrat za malico dobil v mehko kuhano jajce je doživel pravi alergijski napad (po obrazu koprivnica, mencanje oči, bruhanje v loku, iz nosu mu je teklo kot da je močno prehlajen) takoj smo odreagirali in šli k zdravniku – od pediatra do pediatrične bolnice in testiranja…
Zdaj pa sem na težki preiskušnji, ker je jedilnik zelo skrčen. Emulgator lacitin nam dela preglavice. Zelo je omejen pri hrani. Tisto, ki pa lahko je pa odklanja…
Sploh več ne vem kaj naj mu kuham, da bo dobro in da ne bo odklanjal.
Ali je kdo med vami, ki mi lahko posreduje kakšne jedilnike?
Kakšno oznako ima Emulgator Lacitin E ___ ?
Vnaprej hvala za odgovore
Tea
Lecitin: E 322;
Saj se boste znašli, od začetka je težko, potem pa nekako steče. Nekje v Ljubljani prodajajo tudi jajčni nadomestek, pomaga pri peki. Kar nekaj peciv brez jajc je bilo že objavljenih, malo pobrskaj nazaj. Tudi pohanje počasi uspe, pa palačinke tudi… Ne obupat.
Naš tamali je na začetku diete rekel, da ne bo nič več jedel, samo še vodo pil! Smo mu pa morali črtati vse oreške, jajca, mleko in žitarice (samo ajdo in krompir smo jedli, pa meso). Na srečo, danes (in za vedno) se izogibamo samo še glutena, pa oreškov, vendar ne bi bilo treba, bolj za vsak slučaj.
Srečno!
Draga Tea!
Ne bodi obupana, če tvoj otrok ne more jesti jajc oz. živil, ki vsebujejo lecitin (lecitin je večinoma iz soje – pozanimaj ,se kje je jajčni!). Navadi ga na zdravo hrano – doma priporavljeno, ko bo lačen bo že jedu!!!
Moja hči ni smela pšenice, mleka, jajc, vseh vrst sladkorjev, sladkega sadja, pa še kaj bi se našlo. Preživeli smo hude čase, se obrnili na alternativo jo pozdravili z bioresonanco in danes uživamo v hrani – v vsej!
Lp!
Mojca – Resonanca
Moj sin je bil tudi alergičen na jajčni blejak. Alergija je na srečo po enem letu izzvenela. Meni se je tudi najprej zdelo, da se ne da nič skuhati brez jajc, zdaj pa ne vem več kako jih uporabljati! Kar nekaj testenin ne vsebuje jajc, npr. skoraj vse od Barile. Sojin lecitin je dovoljen in opazila boš, da se da kupiti kar nekaj priboljškov npr: gorenjkino čokolado, vsi Leibnitz piškoti… Imam še nekaj jajčenaga nadomesta, ki sem ga uporabljala pri peki in kuhi in če si iz Ljubljane ali okolice ti ga z veseljem podarim. Na škatli je nekaj osnovnih receptov. Če ga želiš me lahko pokličeš na 031-652-074. Lep pozdrav,
Saša
tea, na trznici v BTC je prodajalna z zdravo prehrano Jablana. Je bogato zalozena in prodajalke tudi svetujejo glede priprave hrane. Tam sem kupila cicerikino moko. Tudi sojino moko lahko uporabljas namesto jajc.
Z bioresonanco ali Bicom terapijo zdravijo dojencke in mislim, da bo uspesna tudi pri tvojem malcku. Na tem forumu je ze veliko o tej terapiji pisano. Malo si preberi, se bos lazje odlocila. Bicom sem obiskovala v Ljubljani na Podutiski 44.
Lep pozdrav dome