Alergija na gluten in pšenico
Imam potrjeno alergijo na gluten in pšenico.
Nekje sem slišala, da bolniki s celiakijo nimajo problemov
z BIO pšenično moko. Poskusila sem. Tri dni sem vsak dan jedla BIO kruh.
NOBENIH PROBLEMOV. Tudi izpuščajev, ki so se mi brez izjeme vedno pojavljali, ni bilo.
Vedno sem trdila, da so alergije posledica dodatkov v hrani in ostalih strupov.
Poskusite in sporočite svoje izkušnje.
Sicer imam fibromialgijo in se mi je ob zadnji ohladitvi zelo poslabšalo.
Ali se je še komu?
LP, Emina
Ojla, Emina,
tvoji nasveti glede hrane so meni zelo koristili, na začetku, ko nisem še nič vedela
imela alergijo na pšenico in sojo, pšenice še zdaj ne prenašam dobro in se izogibam uživanju
iz svojih izkušenj in iz prebranih člankov sklepam, da pride do alergij takrat, ko je uničena črevesna flora, kar potem v naslednji fazi pripelje do poškodb sluznice prebavnega trakta, in potem se razvijejo alergije
alergije so samo opozorilo, da procesi v telesu ne delujejo dobro
seveda je biohrana za telo razkošje, ker ni obremenjena s strupenimi snovmi (in se telesu ni treba naprezati, da bi jih izločilo oziroma ko jih ne uspe več sproti izločati, jih potem nalaga v določena tkiva – kar povzroča težave v sklepih,…)
jaz skrbim, da dobim vsaj nekaj biohrane – iz mojega vrta zelenjavo, zelišča in nekaj sadja, za hidrate pa v glavnem jem bio ajdovo ali proseno kašo pa bazmati riž) – telo mi je hvaležno – bolečin je bistveno manj in redkeje se pojavijo
lp
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam občutno manj težav odkar uživam ekološko hrano. Bolečin je manj, energije več, lažje delam, lažje mislim, življenje je lepše. Jaz uživam predvsem ekološko hrano, če pa se kdaj pregrešim, mi je pa naslednji dan (oziroma še kakšen dan zraven) zelo žal, saj moje telo kar hitro reagira na vso možno kemijo v konvencionalni hrani.
Lp