Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na gluten ali ne?

Alergija na gluten ali ne?

Pozdravljeni!
Prosila bih vse ki se spoznate na to kako izgleda alergija na gluten,oz.kako se na telesu pokaze,da mi napisete nekaj o tem.
Nas dojencek je cisto pikast(rdece pikice).Ugotovili smo da gre za mleko in po dajanju iskljucno pregomina se je stanje izboljsalo.Zdaj sem zacela v Pregomin dodajati malo zitnih kasic(pirina moka,riz,medolino) in po rizolinu in pirini moki rata spet flekast(rdece pikice-flekice).
Pirina moka sicer vsebuje gluten,riz pa ne(dajala sem Hipp-ov riz).
Kre se bojim da gre mogoce za gluten, vas prosim da mi napisete kako reakcija na gluten sploh izgleda!
Hvala za vse odgovore.

Verjetno boste mogli narediti še druge teste. Lahko da je otrok alergičen tudi na pšenico oz. vse “trave” (riž, pira), razen koruze in ajde. Prenehajte z dodajanjem kašic iz pšenice, riža, morda tudi soje, potem poskusite z čisto ajdo ali koruzo. Morda je pa v kašicah kaj jajc, stabililizatorjev, konzervansov, barvil?
Alergija na gluten in pšenico ni enaka stvar. Če nismo pozorni na alergijo na pšenico lahko pride do poškodb sluznice črevesa in se razvije celiakija (potrebujete hrano brez glutena). Zato naj bo otrok star vsaj 7 mesecev ko bo začel jesti hrano ki vsebuje pšenico. Če je pa že v tej starosti, bodo na Alergološki kliniki s testi določili koliko močna je alergija in kdaj bo lahko jedel hrano s pšenico.
Lp

Instant Hippov riž in žitne kašice vsebujejo mleko v prahu (mislim, da se pravilno spominjam – poglejte deklaracijo!), medolino tudi.

Ne,ni mleka noter.Glede tega sem zelo pozorna ker je dojencek tako kot starejsi otrok alergican na mleko.V medolinu zagotovo ni mleka-preverjeno!

New Report

Close