Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Alergija na cvetni prah

Alergija na cvetni prah

Po analizah sodeč ima baje vsak 5. Slovenec alergijo na cvetni prah… Pa sem mislila, da sem edina. Najhuje pa je, da dojim (dve meseca stara punčka) in ne smem jemati prav ničesar. Še huje pa je, da se mi zdi, da je letos še hujša glede na lansko leto (cvetenje pa to…)….

Koliko nas je oz. kaj jemljete, da vam je bolje.

p.s.
nekje sem slišala, da obstaja injekcija (seveda jo dobiš pri svojem osebnem zdravniku), katero dobiš mesec pred cvetenjem in baje da naj mi čisto ublažila alergijo oz. jo celo ozdravila. Ali je to sploh megoče, saj nikoli ne veš kdaj bo tisti mesec pred cvetenjem (narava se velikokrat dela norca iz nas in ne pove vnaprej kdaj bo cvetelo)… Ali je morda katera to že poskusila ?

Hvala za odgovor in čimhitrejše “okrevanje” vam (nam) želim.

lp

Še nekaj sem vas pozabila vprašati. Ali res obstaja možnost, da bodo moji otroci dobili to alergijo po meni??? Sama sem jo namreč dobila v 4.razredu osnovne šole in nihče iz naše širše in ožje familije ni alergičen… Kako je sploh to mogoče?

Kaj je razlog, da jo dobiš?

Pozdravljena!

Moj mož je alergičen na cvetni prah trav ( ne vem točno na kaj vse ) in je trenutno med ” jokajočimi, smrkajočimi,… ” trpini. Za sabo ima 5 letno ( mislim, da je bil kakšen mesec manj ) terapijo z injekcijami. Vsak mesec so mu vbrizgali po 1 injekcijo, ki je vsebovala alergene 8 travo, pravi on ) in dozo proti pomladi do cvetenja povečevali. Prvi 2 leti ni bilo nič bolje, po 4 letih je bilo skoraj brez problemov ( seveda z jemanjem Claritina v ” sezoni “, kapljicami za oči tu in tam ter sprejem za nos ).
Ravno včeraj je prišel iz Golt ves z zateklimi, solznimi očmi,… Torej ne vem, če je ta imunoterapija res tako učinkovita. Res pa je tudi, da cvetenje trav ni vedno in povsod enako intenzivno.

Ojla, jaz sem alergijo na cvetni prah dobila tudi tam nekje v 4,5 razredu (dobim rdeče pike, ki zelo srbijo). Nimam pojma zakaj, noben v družini je nima, pa še s kmetije sem doma. Jemala sem Claritine, po parih letih je minilo. Letos sem dobila par pikic, a mislim, da gre na bolje. Moja teorija pa je, da je alergija psihosomatska, ker sem takrat imela osebne probleme, po puberteti sem prišla k sebi in je minilo (toda to je samo moje mnenje!!)
branka

No pa še to. Jaz sem alergična na čebelji pik ( tudi osjih, komarjevih,…ne prenašam najbolje ). Sin, star 2,5 leti pa kravje mleko, jajca, piki, pelodi, kikiriki, pa še kakšen navzkrižni alergen se najde.
Ni nujno, da se podeduje, vendar je možnost procentualno višja.
Poišči po starih forumih – na to temo je bilo veliko napisanega. Pa reviji Mama in Moj otrok sta imeli tudi članke o tem.

Jaz sem alergijo na cvetni prah dobila v 2. razredu. Solzne in rdeče oči kot angora zajc, srbenje, kihanje, smrkanje in vse, kar sodi zraven. Razne tablete mi niso ne vem kako pomagale, odkar imam otroke, pa tega sploh ne jemljem. Mi pa zelo pomaga pršilo za nos in kapljice za oči Livostin, ki jih doječe matere lahko uporabljajo (piše v navodilih). Eno sezono pa sem par tednov pred izbruhom vsak dan pojedla žličko cvetnega prahu (Medex) z medom in mi je tudi precej pomagalo. Samo kaj, ko se vedno prepozno spomnim.

Saj bo kmalu bolje,

Tinka

Se še jaz podpisem, pa čeprav sem za letos (upam) svoje dezurstvo kihanja, smrkanja in podobnih nadlog že oddelala.
Jaz sem arelgijo dobila sele pri 22 letih. Predlanskem se bila noseča lani sem dojila letos pa pridno jedla Flunidan,…
MI je pa lani zdravnica (takratna pediatrinja od nase punce) rekla, da se claritin po novem sme tudi med dojenjem. Preveri!

Natasa

Oj!

Tudi jaz sem zraven….Se mi zdi, da mi tablete, kapljice in spraj bolj malo pomagajo (je bilo isto lani, ko jih zaradi dojenja nisem jemala). Eno leto sem dobila injekcijo, ker sem delala v eni zdravstveni ustanovi, in je bilo fulll boljše. Ko pa sem letos to omenila svoji zdravnici, je rekla, da injkecije niso rešitev in mi predpisala tablete.
Torej: še dober mesec trpljenja, pa bo.

Lp, Jasna

Tudi jaz imam iste probleme, le da sem v klubu tistih, katerim nagaja seneni nahod celo sezono, se pravi od marca do septembra.
Šele letos sem dobila “prave” tablete, vendar mi do sedaj ne pomagajo (jem jih šele 1 teden).
Tudi jaz sem nekaj tednov nazaj vprašala, kako je z dednostjo le te alergije in dobila odgovor, da je 70% možnosti, da alergijo dobijo tudi naši otroci.
Je pa letos res hujše kot prejšnja leta, je bil odgovor moje zdravnice na Golniku.

Lep pozdrav,

pri meni je najhuje, ko cveti breza. potem pa leska in še kaj bi se našlo. vsako sezono me že vnaprej skrbi kako bo. claritine sicer malo omili zadevo, vendar sem ga to leto “odpisala”, ker sem noseča.
skratka, kihanja, polnih robčkov in srbenja oči še ni konca.

Jaz imam Livostin razpršilo za nos, ki mi ga je predpisala zdravnica.

V naših navodilih zanj piše, da ga doječe matere lahko uporabljajo. Sem pa malo pobrskala po internetu in našla neko stran, kjer ga doječim materam ravno ne priporočajo.

Vendar, ga uporabim enkrat na teden, ko ne morem več dihati in je potem kar nekaj časa bolje. Morala bi ga špricati pa trikrat na dan vsak dan.

Lp, Marjana

New Report

Close