Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na čokolado

alergija na čokolado

pri naši 2,5 letnici smo z izločevanjem ugotovili, da ima alergijo na čokolado. po telesu, predvsem po obrazu dobi fleke (a ne koprivnice), ki jo srbijo. ko ji damo zyrtec se po kakšni uri srbenje in fleki umirijo. nadaljuje se s polnim nosom, zelo slabo voljo in zelo slabim spanjem. po kakšnih 4 -5 dneh počasi izzveni. alergija se ji pojavi pri že zelo mali zaužiti količini čokolade.
zanima me ali lahko je belo čokolado oz. brala sem, da prodajajo neke nadomestke čokolade? ali katera ve kje in katere?
ali se ponavadi alergija na čokolado postopama umiri?

hvala in lp, kata.

mislim, da čokolada ni pomembna v prehrani 2,5 letnice, tako da se ji naredi več koristi, če čokolade sploh ne uživa – niti nadomestkov

….. moje mnenje

logično!

če je alergična na čokolado jo ne sme uživati. brez zamere ampak mislim, da ste eni starši zelo lahkomiselni glede tega, pol pa jamrate. otrok od znanke je alergičen na čokolado in dobi hude izpuščaje po celem telesu, a ženska vseeno proba in mu da puding…halo??

moj mali je star 18 mesecev in še polizal ni čokolade, imel je alergije na vse živo (okoli 50) sedaj pa (moram potrkat) je čisto brez flekcev…samo drage moje to je čisto garanje . še vedno mu posebej kuhamo, vsako deklaracijo preberemo, ne uživa uvožene zelenjave in nobene vnaprej pripravljene kupljene hrane, nobenega čipsa, palčk ali piškotov, če gremo v gostilno mu nesemo sabo v taperverju!

strogo izogibanje alergenom je najboljša rešitev.

spoštovana kata!

Tudi jaz se strinjam z drugimi mamicami, ki pravijo, da je abstinenca alergenov najboljša. Sama imam punčko staro 6 let. Alergijo na čokolado, emulgatorje, kisline, med in vse oreščke smo opazili pri 1 1/2 letu. Po celem telesu je dobila koprivico in v nadaljevanju bronhitis. Ker smo bili zelo pridni in nismo kršili pravil se je po nekaj letih pokazal rezultat. Hčerka vsak dan poizkusi nekaj novega- prej nedovoljenega! Le pogum! Bo boljše!

New Report

Close