Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija na čebelji pik

alergija na čebelji pik

Zdravo,
ali je še kod tukaj močno alergičen na čebelji pik? Zanima me kako si pomagate?
Meni so nazadnje ko me je pičila čebela (5 let nazaj) dali nek kompletek tablet za prvo pomoč, ki pa verjetno ni več ok. Ker se začenja “sezona” me zanima če kod ve kje ga lahko spet dobim? Oziroma kakšna druga rešitev.

Hvala za odgovore in lep dan

Tudi jaz imam alergijo na čebelji pik. Komplet za prvo pomoč dobiš v alergološki ambulanti bolnice Golnik, ki deluje v ZD Bežigrad. Možno pa, da se ga da dobiti tudi kje drugje. Pokliči svojega osebnega zdravnika.

Lep pozdrav, upam, da naju ne bo pičila nobena čebela ;)))))

Upam, da si si kompletek za samopomoč že priskrbela. Sicer pa ti lahko zdravnik napiše recepte za Medrol in tabletke Claretine (ali kaj podobnega) potem pa si sama sestaviš par kompletkov, da jih lahko imaš na različnih mestih (doma v omarici, v torbici… Priporčam pa, če si imela takrat ob piku zelo hude težave, da preveriš pri alergologu kakšno je stanje ker obstaja imonoterapija (cepljenja) s katerimi lahko pozdravijo alergijo.
Naj te čebelice pri miru pustijo!!

Jaz imam alergijo in nimam več kompletkov, samo pazim se in izogibam mest, kjer so najbolj prisotne. Me pa zanima kako zdravnik (ne tvoj osebni) lahko ve (sedaj ko ni več izkaznic) da te muči kakšna alergija, v primeru mu to ne moreš sporočiti.
Lep dan, Maja

Sem že bila pri alergologu, sicer več let nazaj in se za imunoterapijo pri meni niso odločili.
Do sedaj so me čebelice pustile kar pri miru, se pa bojim da me mogoče ne bodo več:)

New Report

Close