Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Alergija na arašide

Alergija na arašide

Pozdravljeni!

Mamice otrok z alergijo na arašide sprašujem, kakšne so njihove izkušnje s prehrano v raznih gostilnah, Mc Donalds-ih. Sprašujem namreč zaradi dunajcev in pomfrija in s tem v zvezi zaradi olja v katerem se te stvari cvrejo, namreč olje lahko vsebuje arašide (arašidovo olje). Mi se načeloma teh stvari izogibamo (v Mc Donaldsu še nismo jedli). Ali je kdorkoli že imel kakšno zelo hudo reakcijo zaradi olja.

Pa še to: kožni test je pokazal hudo alergijo na arašide, Bicom testiranje pa alergije na arašide ni potrdil oz. pokazal. Ker so me v alergološki ambulanti zelo prestrašili glede možne reakcije, če bi uživali karkoli povezano z arašidi se te hrane izogibamo. Kako pa vi?

Tudi mi se vsemu temu, kar naštevaš v velikem krogu izogibamo. V ta krog spadajo tudi krofi in jedi v kitajskih restavracijah. Priporočam ti domačo, preverjeno hrano.

Tudi našemu otroku so pred letom in pol s kožnimi testi ugotovili alergijo na arašide. Nedavno smo bili na kontroli, pa kožni testi alergije niso več pokazali. Zdravnica pravi, da se moramo še naprej držati diete, ker alergija na arašide navadno ne izgine. Na bicom terapiji ta alergija ni bila potrjena.
Ali kdo kaj ve o lažno pozitivnih oz. lažno negativnih rezultatih tovrstnih testiranj? Ali je možno, da je bil prvi test pozitiven, ker je dan pred testiranji užival arašide, ali pa je bil drugi test lažno negativen?
Kako naprej, ali naj se sedaj vse življenje drži diete?????

Tudi mi imamo enake probleme, vendar še nikoli nismo imeli nobene reakcije na hrano v Mc Donaldu. Ne vem pa ti reči, kakšna bo pri vas reakcija.

Lep dan Kika

Mi smo bili ravno te dni na kontroli na Pediatrični kliniki, ker mi je zdravnica rekla, da testov na arašide ne bodo več delali, češ, da ko je enkrat kožni test na arašide pozitiven, to pomeni, da bo ta alergija na arašide ostala in je ni več potrebno ponovno testirati. Govorijo pa o doživljenski alergiji na arašide.

Moji hčeri je bila dokazana alergija na arašide s klasično in bioresonančno metodo. Izvajali smo terapije, nismo je več klasično testirali. Hči je vso hrano, doma in v restavracijah (Mc Donalda se izogibam, ker menim,da to ni hrana primerna za človeka, kaj šele za otroka – v službi izvajam zdravstveno vzgojo in sem morda nekoliko deformirana). Vsekakor pa se izogibamo smokija in arašidov v čisti obliki. Do sedaj nobene reakcije…

Lp-Mojca

Oglašam se še enkrat. Če koga zanima, katere sestavine vsebuje hrana v McDonaldu, si lahko to ogleda na (v angleščini): http://www.dulac.ca/political_docs/foodfacts.html.

Hitra hrana nikakor ni zdrava, še posebaj za otroke, da ne govorimo o alergikih. Na TV so bili že večkrat predstavljeni dokumentarci o tem, pa kaj pozitivnega ni bilo razbrati.
Sem mnenja, da ko se bo svet začel ponovno vračati k naravi, bo upanje za manj alergij in ostalih boleni povezanih s sodobnim časom. do takrat pa bomo lezli le navzdol…

Lp-Mojca

New Report

Close