alergija-macke
Eno vprasanje in sicer ali je mozno da ratas alergicen na macke kasneje? Namrec ena znanka ima dve macki (mislim da orientalki) doma ze 6 let in zdaj jih mora dati stran,ker je njena hcerka ratala alergicna na njih. Hcerka ima okoli 13 let. Prej nikoli ni bilo problemov,zdaj pa je kar naenkrat dobila alergijo,ponoci se je spraskala do krvi in zdravnik je rekel da je alergicna na macke in da se bo stopnjevalo.
Zelo hudo ji je dati po 6 letih macke stran,saj jih ima zelo rada,ali je sploh kaksna moznost za narest?
Lako.
Vendar bi jaz na njenem mestu najprej poiskala ZELO DOBREGA alergologa, ki ni sovražnik mačk in ostalih domačih živali in ki bo poleg kožnih naredil tudi krvne teste in potrdil ali ovrgel sum na alergijo – ali na mačke ali kaj drugega.
V pubertetnem obdobju in vseh hormonalnih spremembah lahko seveda pride do preobčutljivosti i n alergičnih reakcij tudi na stvari, ki poprej niso bile problematične. Načeloma po končani puberteti taki problemi tudi izginejo.
Obstajajo zdravila, ki jih lahko deklica jemlje v primeru, da bo sum na alergijo potrjen in ki nimajo večjih stranskih učinkov.
Če ji niso naredili testov za alergije, potem zdravnik ne more kar od oka trdit, da je alergična na mačjo dlako.
Moja tašča je dobila alergijo na pšenico in še nekaj živil pri sedemdesetih, tako, da je to verjetno možno, čeprav meni ne gre v glavo, kako lahko celo življenje lahko ješ npr. kruh in testenine, potem pa kar naenkrat stop.
LP
Feminine, ne ne jemljem nobenih zdravil. Od zacetka sem si pomagala kar s flonidanom, ki se ga dobi brez recepta, zdaj pa ne jemljem nicesar. Stanje se mi je rahlo izboljsalo, ko sem nehala kaditi. Na domace pse nisem alergicna, tako, da z njimi nimam tezav. Enako nimam nobenih tezav s cincilo, morski prasicek zna biti ze tezavnejsi. Enkrat me je polulal po roki, pa sem dobila zivo rdece fleke. Papigam redno cistim kletke in jih tusiram oz. skropim z vodo, da odstranim odmrlo kozo in perje. Najvecje tezave mi povzroca sestrin macek, vendar ga lahko normalno bozam, le v narocje ga ne jemljem, ker pusca dlake. Po crkljanju si temeljito umijem roke. Pazim tudi, da me ne popraska, ker dobim okoli prask oteklino, ki zelo srbi in boli. V glavnem jaz vecjih tezav nimam. Me pa nikoli niso testirali na kaj sem alergicna, vse zgoraj napisano sem odkrila (na bolec nacin :)))))))))) sama. lp