Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija alergija ma pšenico

alergija ma pšenico

Včeraj sem izvedela, da naša deklica ne sme uživati pšenice, rži, ječmena, ovsa, jajc (to vem že dlje) in seveda ostalih najpogostejših alergenov. Stara je 22 mesecev. Ali laho pri peki in kuhi zamenjam pšenično moko s pirino? Prosim nasvete Hvala AJLA

Kakšno diagnozo ima in kdo jo je postavil je postavil – uradna medicina ali alternativa?

LP- Mojca

Draga Ajla!

Tudi moj otrok ima podobne omejitve.Mi pri kuhi uporabljamo riževo moko, kuhamo pa riževe testenine. Pri peki pa je z riževo moko že težje.
Pečem pirin kruh in kuham otroku pirine testenine.Veliko je tudi izdelkov iz koruzne moke, če jo seveda otrok sme. V začetku bo hudo, ker je toliko omejitev, potem pa se navadiš in gre. Želim vama vse dobro. LP

Živ,tudi jaz sem imela kar nekaj let probleme z alergijo.Lansko leto pa sem bila na zdravljenju,v Rogaški Slatini,ki je bilo sicer samoplačniško ,toda meni je pomagala in danes leto dni po tem,nimam več težav s tem.Toda slišala sem da se lahko pozdraviš tudi sam,če le se držiš diete in ni na jedilniku nobene hrane ki vsebuje pšenico.Dieta pa mora trajati vsaj dva meseca.

Srečno

Tudi pira ima gluten, zato ga otrok prav tako ne sme jesti. Pira je namreč predhodnica pšenice.

Tašika, saj ni problem gluten ampak cela pšenica.

New Report

Close