Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija KM

Alergija KM

Pozdravljeni,

imam 5 in pol m staro hčerko, pri kateri je bila pri 1m postavljena diagnoza sum alergije na KM zato sem bila do sedaj na strogi dieti..Prejšnji teden pa sva bili z hčerko pri alerologu ki je z kožni testi ugotovil da deklica ni alergična na kr. mleko in beljak..
Svetoval mi je da naj sprva uživam le fermetirane ml. izdelke, šele čez 2m do 3m pa kravje mleko…

Zanima me zakaj tak nasvet in kateri so fermetirani ml. izdelki (tudi skuta, ali samo jogurti)..

LP

Če vam po pravici povem, ne vem, zakaj tak odgovor. Če alergije ni, potem se naredi provokacija s kravjim mlekom in kar se tiče alergije je povsem vseeno ali uvedete kravje mleko ali izdelke. Fermentirani mlečni izdelki so skuta, jogurt, kefir …

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Jaz bi se kar tukaj navezala, da ne odpiram nove teme. Danes smo imeli z našim skoraj 11-mesečnikom kožne teste pri alergiji na KML. Poleg mleka smo preverili še sojo, pšenico, rumenjak, beljak in breskev. Vse je bilo negativno. Ker dobimo izvide šele čez tri tedne, tudi ne vem točno, kakšni bodo nasveti zdravnice. Rekla mi je, naj po prvem maju pokličem za provokacijo, ker imajo zdaj na oddelku polno zasedeno in ne bi dobila sobe. Mene pa zanima, če mislite, da lahko izpustim provokacijo v bolnišnici, ker se bojim, da bo še kak virus staknil (bila sva že hospitalizirana zaradi bronhiolitisa in gripe), in mu sama poskusno uvajam mleko (Aptamil) oz. mlečne izdelke doma. Dr. pravi, da je na lastno odgovornost, se strinjam. Doslej nismo imeli težav po mlečnih izdelkih,ki jih je poskusil pri 8. mesecih, čeprav so bili spec IgE v krvi pozitivni (0,50). Tako da ne verjamem, da bi bila kaka huda (če sploh) reakcija. Krvnih testov zdaj nismo delali. Tako da zdaj ne vem, ali počakat do provokacije in kupiti Pregomin ali mu kar dati poskusno mlečne izdelke. Nasvet?

Provokacijo, ki ni pod nadzorom, odsvetujem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close